IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia прави SUV на базата на Rio

Корейците създават нова линия кросоувъри

Kia прави SUV на базата на Rio

Kia планира да добави още един модел в SUV гамата си, като в случая става въпрос за кросоувър, базиран на популярния модел Rio, съобщи британското списание Autocar. Корейската марка вече има един модел в този сегмент – Stonic, но с тази версия на Rio, която най-вероятно ще се казва Xrio, се оформя нова линия на кросоувъри.

Квазиофроуд елементите и повдигнатото окачване се приемат добре от купувачите, като Kia вече постави началото на тази линия с Xceed – кросоувър базиран на Ceed.

„Тепърва предстои да разберем дали пазарът ще се раздели на сегменти за SUV модели и кросоувъри, определени от височината на позицията на водача – обясни Дейвид Лаброс, шеф на продуктовото планиране на Kia Европа. – Това ще определи дали ще успеем да го „покрием” с пет модела или четири ще са достатъчни, както и дали някои от тези модели ще са електрически.”

В Kia са уверени, че ако продажбите на Xceed са добри, то лансирането на Xrio ще е въпрос на време, въпреки че главният оперативен директор на Kia Европа Емилио Ерера уточни, че „все още нищо не е решено” за новия модел, но „решението е на масата пред нас”.

Според Ерера, това, че Xceed се кара като лек автомобил и реагира като лека кола, а не като SUV, ще се отрази добре на продажбите на модела и той очаква пред 2021 година да бъде надскочена границата от 100 000 продажби. За 2020 прогнозата му е по-скромна – около 80 000 продажби.

Според класификацията на Kia за SUV моделите и височината на позицията на седене, марката присъства на пазара с 4 модела: Stonic е в B-сегмента и е с ниска позиция, Xceed е в С-сегмента, също с по-ниска позиция на водача, а Niro и Sportage, които също са в C-сегмента предлагат по-висока позиция на седене.
Илюстрация: списание Autocar

 

0 от 500