IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Stinger GT се превърна в пистов звяр

GT420 е с мощност 422 конски сили, но засега остава далеч от производството

Kia Stinger GT се превърна в пистов звяр

Stinger GT осигури място на Kia сред производителите на по-интересни, мощни и бързи автомобили, Stinger GTS даде възможност за забавления с напълно изключване на тракшън контрола, а сега идва и автомобилът, който ще осигури пълноценни забавления на писта – Stinger GT420.

Концептът беше представена на пистата „Силвърстоун” и най-кратко от него е махнато всичко, което не е необходимо на пистата, като е добавена още мощност. Мощността на 3,3-литровия V6 мотор с две турбини е повишена от 365 на 422 конски сили, като за по-добро и пълноценно изгаряне са сменени и свещите, а голяма част от подобренията по колата са свързани с подобряване на охлаждането и осигуряването на повече свеж въздух за двигателя.

Промени има и по охладителната система, която се грижи за 8-степенния автоматик, което означава по-стабилно и предвидимо поведение за трак дни – GT420 е създаден точно за това. Променени са и настройките на трансмисията, за да става смяната на предавките по-бързо.

И както стана дума, подобренията по колата вървят със сериозна диета – от интериора е премахнато всичко ненужно – седалки, колани, аудио системата, голяма част от тапицерията, а това се пренася и в други зони на колата – отиват си изолацията на капака на двигателя, паркинг сензорите и т.н. Най-много тегло е спестено от смяната на акумулатора, като цяло теглото на колата е намалено с почти 150 кг, част от които обаче се връщат на борда с инсталирането на ролбар и противопожарна система.

Промените по окачването също са интересни – по-къси и твърди пружини и по-сериозни стабилизиращи щанги, които идват от Eibach. Ъгълът на сходимост на предните колела е отворен с още 2,5 градуса, а предните спирачки са вече с 6-бутални апарати на Brembo.

Джантите са 19-цолови OZ Racing Leggera, а гумите – Pirelli Trofeo R.

Неприятното е, че Stinger GT420 не е предназначен за производство, но дава интересни посоки за потенциалното развитие на модела.

0 от 500