IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia загатна за своя автомобил на бъдещето

Концептуалният модел Futuron се движи на ток и е напълно автономен

Kia загатна за своя автомобил на бъдещето

Компанията Kia показа снимки на концептуалния модел Futuron, който ще бъде представен на 10 ноември. Автомобилът представлява купеобразен кросоувър с 2 врати и огромни колела, като дизайнерите му явно са черпили вдъхновение от летащите чинии.

Името на модела съчетава в себе си думите future (бъдеще) и on (включен), което намеква за това, какви ще бъдат бъдещите електромобили на марката. За Kia Futuron се знае, че е получил автопилот, система за задвижване на четирите колела и напълно електрически силов агрегат с 4 електромотора, които се захранват от мощна батерия.

Kia Futuron

Подробности за мощността на двигателите, както и за капацитета на акумулаторите засега не се съобщават. От компанията обаче разкриха габаритите на електромобила - дължината му е 3850 мм, височината - 1550 мм, а разстоянието между двете оси е 3000 мм.

С поменатият вече автопилот е от четвърто ниво, което означава управление без никакво участие от страна на човека. Концептът е с 4 места - 2 плюс 2, като предните седалки могат да се разтягат хоризонтално.

Kia Futuron

Повече подробности за автомобила ще бъдат разкрити по време на премиерата по-късно този месец.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Мале мале ( преди 4 години )
    Абе тая корейка е едно към едно с Ауди, незнам какво чакат Ауди та не го осъдят за копиране. Тия дръпнати те масово крадат от Ауди, а и не само те. Иначе плуят Ауди пък всички ги имитират, ама така е то гроздето е кисело защото е нависоко