IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA готви големи промени за новата Optima

Моделът ще получи система 4х4, роботизирана скоростна кутия и по-голям мотор

KIA готви големи промени за новата Optima

Сегашното поколение на KIA Optima е четвърто поред, като е на пазара от 2015 г. В компанията подготвят излизането на нова генерация на модела, която ще претърпи сериозни промени, съобщава изданието The Korean Car Blog.

Първата е внедряването на нов 4-цилиндров турбодвигател с обем 2,5 литра. Той е от семейството Theta III, като вече се поставя на Hyundai Sonata N Line. Мощността на мотора е 275 к.с., като той ще се комбинира с нова 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Тя заменя досега използвани автомат със 7 предавки.

Optima

В гамата на модела ще попадне и 1,6-литров турбодвигател, който също ще се комбинира с новата трансмисия. Отпадат досега използваните от KIA мотори с обем 2,0 и 2,4 литра, тъй като те не успяват да покрият новите екологични стандарти.

Новост при модела ще е и внедряването на система за задвижване на четирите колела. Тя ще се предлага именно за 2,5-литрови мотор, като в компанията все още работят върху стиковането на двата компонента. Системата AWD ще предлага няколко режима на работа, в това число спортен и икономичен.

Optima

Очаква се, че тестовете ще приключат в началото на 2020 г., а производството на модела ще стартира през пролетта.

Снимки: KIA

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Карах Оптима и Hyundai i40, с еднакви мотори, дизели. Киата е добра, но хюндая ми хареса повече.По комфортна возия има и е по-безшумен. Понеже съм пробвал и новия Пасат 2.0 TDI, за мен i40 е по-безшумен и от него. Вагена не е дразнещо шумен, но има едно нискочестотно бучене, което при корейката изобщо отсъства. Това ме изненада приятно.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Харна е колицата, с хубав двигател ама..... пари нема
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Харесвам бранда и конкретно Оптима. Киа правеха коли с прекрасно съотношение цена/качество/надеждност. Е, цените пораснаха! Оптима по-рано беше странна, уж голяма кола, сегмент Д, а вътре тясно за по-едри хора, място за главата няма. Търговецът мънкаше, че таванът бил дебел заради люка, знаели, щели да мислят в бъдеще. Всъщност гледах трето?? поколение, четвърто не съм пробвал, за това новото още няма данни тук.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Само ( преди 4 години )
    да може да се сложи газчица и ще е пушка!
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    оптимата е красавица - преди й липсваха добри мотори, сега с новите попълнения ще е супер.