IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производители на батерии застрашиха електромобилите

Спорът между две корейски компании е на път да провали доставките на акумулатори

Производители на батерии застрашиха електромобилите

Две компании от Южна Корея, произвеждащи батерии за електромобии - SK Innovation и LG Chem, заведоха дела една срещу друга за нарушение на патенти права. Спорът между тях е на път да нанесе сериозен удар на автомобилната индустрия, тъй като ще наруши доставките на акумулатори за електрически превозни средства.

Всичко започва през 2018 г., когато SK Innovation сключва сделка за милиарди с Volkswagen за доставка на батерии за електромобилите, които германската компания произвежда в САЩ. През 2019 г. от LG Chem обвиняват конкурента си в кражба на търговска тайна.

LG Chem

Стигна се до спор в съда, като и две компании работят активно за саботиране на дейността на конкурента на американска земя. Борбата е за доставка на акумулатори за Volkswagen, Chevrolet Bolt, Ford, Jaguat I-Pace, Audi e-Tron и KIA Niro.

"Загубилият тази война ще понесе смъртоносен удар и вероятно ще изхвърчи от пазара. Ако компаниите не стигнат до споразумение, този удар ще бъде и върху електрифицирания сегмент на автомобилни пазар", категоричен е професорът от Националния научен институт в Улсан - Чо Же-Фил.

Двете компании са подали искове до съда за нарушаването на различни патенти и ако бъдат признати за виновни, ще получат забрана за продажба на акумулатори в Америка. А това ще донесе допълнителни проблеми на автомобилните производители, които използват тяхната продукция.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    няма затвор за нарушаване на патентни права, има глоби и ограничения
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    точно заради пари е - единия ще изхвърчи заради това другия да прави повече пари
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако патента не се продава? Ако е кражба и не се продава ще има милиарди обезщетения и глоби, а и затвор също за шефове. Така, че не пиши глупости, че ей така стават нещата. Все едно отиваш в магазина, крадеш стока, хващат те и да си мислиш, че само ще си платиш стоката и всичко се забравя. Изобщо не е така. Дори при патентите е още по-страшно, защото едната страна може да докаже, че е претърпяла бъдещи ползи от кражбата и там цифроманията вече става много дебела.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Никой никъде няма да изхвърчи, просто ще трябва да плати патент на другия. Всичко е за пари.