IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производители на батерии застрашиха електромобилите

Спорът между две корейски компании е на път да провали доставките на акумулатори

Производители на батерии застрашиха електромобилите

Две компании от Южна Корея, произвеждащи батерии за електромобии - SK Innovation и LG Chem, заведоха дела една срещу друга за нарушение на патенти права. Спорът между тях е на път да нанесе сериозен удар на автомобилната индустрия, тъй като ще наруши доставките на акумулатори за електрически превозни средства.

Всичко започва през 2018 г., когато SK Innovation сключва сделка за милиарди с Volkswagen за доставка на батерии за електромобилите, които германската компания произвежда в САЩ. През 2019 г. от LG Chem обвиняват конкурента си в кражба на търговска тайна.

LG Chem

Стигна се до спор в съда, като и две компании работят активно за саботиране на дейността на конкурента на американска земя. Борбата е за доставка на акумулатори за Volkswagen, Chevrolet Bolt, Ford, Jaguat I-Pace, Audi e-Tron и KIA Niro.

"Загубилият тази война ще понесе смъртоносен удар и вероятно ще изхвърчи от пазара. Ако компаниите не стигнат до споразумение, този удар ще бъде и върху електрифицирания сегмент на автомобилни пазар", категоричен е професорът от Националния научен институт в Улсан - Чо Же-Фил.

Двете компании са подали искове до съда за нарушаването на различни патенти и ако бъдат признати за виновни, ще получат забрана за продажба на акумулатори в Америка. А това ще донесе допълнителни проблеми на автомобилните производители, които използват тяхната продукция.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Не съм като останали ( преди 4 години )
    Абе то всички компаний пишат че са измислили батерии. Само хвалби ,като нащият г-н Борисов. Но важното е да се спрът тези арабски неуки маимуни печелещи от петрола.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Не съм като останали ( преди 4 години )
    Ммм много интересно.Май че след време ще останем на тъмно и радиационно място.Претоварване на електро преносните системи и АЕЦОВЕ.
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За какво се бият не мога да разбера след като вагена го няма още, абе от тия само нирото го има ама в много ограничен брой. Явно следващата година ще е голямата измама с елетркокарите и по-другата ще стане ясно, че не стават.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кражба на търговска тайна и нарушаване на патент са две съвсем различни неща.
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ФВ има акции в тази компания и искаше да ги купи, за да построи завод в Европа за батерии, но нещо Корейците се дръпнаха, но си останаха партьори с немците. По принцип нещата ги вършат заедно и ФВ налива пари в компанията, за да има от къде да взема батерии по-евтино. Та в тази връзка не се съмнявам кой е крадеца на патенти и технологии. Кражбата е стил на ВАГ. Между другото ВАГ иот Самсунг купуваха батерии,но ги усетиха какви мошеници са и корейците ги отрязаха. Сега им остава само от китайците
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Айде почнахме и с батериите. Ще се пращат самолетоносачите със свободата към братската част на Корея...
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    bg ( преди 4 години )
    Колеги следете тази компания https://northvolt.com/Това е европейския еквивалент на Гигафактори на Тесла. Производстви изцяло в Европа, засега 2 фабрики в Швеция, монтаж в Полша...за съжаление пак географски сме далече и никой не инвестира в БГ
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сигурен ли си че няма затвор? Я пак хубаво провери! Има и още как.. Пише, че става дума за кражба на търговски тайни. Води се кражба в особено големи размери. Даже и в Бойколандия може да те окаушат, ако не си платиш на когото трябва.
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Компания свързана с ФВ дето ще им прави батериите е хваната в кражба. Защо ли не се учудвам изобщо! Лика-прилика са си и са се надушили и са станали партьори. Краставите магарета се надушват са казали хората! Кражбата, измамата, лъжата и далаверата са гарантирани елементи от политиката на ВАГ. Факт! Сега поне ще има с какво да се оправдават, като ги питат къде са им хибридите и електричките.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    е за пари е за кво друго - няма да е заради хубавата Елена я.