IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как най-лесно да премахнем нагара по джантите?

Трябва ни само слънчогледово олио, парцал и 20 минути работа

Как най-лесно да премахнем нагара по джантите?

Рано или късно всеки собственик на автомобил се сблъсква с черен нагар по джантите. Особено неприятно става, когато той се появи няколко дни, след като колата е била излъскана до блясък на автомивката. С течение на времето ситуацията може да стане още по-сложна, а черното покритие няма да бъде толкова лесно за махане, колкото преди. Това е така, защото по време на пътуване към него постоянно ще се добавят прах и битумни петна. Какво да се направи в този случай?

Може да разделим шофьорите на две категории. В първата са тези, които хич не ги интересува дали върху джантите има черен нагар или не. Втората включва тези, които не понасят това покритие и се изпълват с гняв, всеки път когато го видят. Замисляли ли сте се обаче как се появява то? Всъщност, всичко е много просто.

Нагар по джантите

Образуването на черен нагар върху джантите е следствие от работата на спирачните накладки. Работата е там, че ако той се образува в големи количества и твърде бързо, тогава това е първият знак, че нещо с накладките не е наред. Въпреки това, много по-често се оказва, че любимият автомобил просто няма най-добрите спирачки и (може би) трябва да помислите за смяна производителя на накладките.

Нагар по джантите

Най-очевидният начин да се справите с нагара по джантите е да ги миете редовно, например в автомивка. Този подход обаче е твърде скъп от финансова гледна точка. Не всеки собственик на автомобил има водоструйка, място където да измие колата, а и достатъчно свободно време.  Друг начин е да се използва специална химия. Тук обаче има подводни камъни: агресивната химия може да премахне част от боята на джантите.

Нагар по джантите

Анализирайки всичко това, шофьорът може да изпадне в отчаяние. Какво да прави с омразното черно покритие, особено ако нещата станат наистина лоши? В такава ситуация остава само да се прибегне до "популярния" метод за почистване, който, разбира се, е много ефективен и не много скъп. Така че, за да премахнете черния нагар, можете да използвате обикновено слънчогледово олио.

Нагар по джантите

Растителното масло се нанася върху джантите. След това изтриването на черното покритие с парцал ще бъде много по-лесно. В допълнение, олиото се справя добре и с битумни петна. Почистването на четири джанти отнема не повече от 20 минути. Между другото, по този начин може да почистите битум и нагар от почти всяка повърхност.

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това с олиото и парцала не ми се струва никак добра идея. Първото което е джантите без четка и силна струя няма как да ги измиете. Не тръкнеш ли с четка забрави. Парцалът не поема цялата мръсотия и ще я размаже. Трябва силна струя вода, която да я отмие. А какво правя: купувам си хубав препарат за миене на джанти. Напръсквам една по една и натърквам със специална четка за джанти.Изчаквам 10-15 мин. да се разкисне мизерияата и после отмивам с водоструйката.Напръсквам ги със спрей за джанти накрая
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като няма идея как се прави а ти имаш сподели и ние да си ги мием идеално за 2 лв. Не на мен, а на хората кажи! Аз си имам водоструйка и си мия колата сам. За да я измия както трябва ми трябва минимум 40 мин.. Ти как идеално я миеш за 2 лв и колко време е това за миене? И колко е голяма колата? Едно е да миеш малолитражка и съвсем друго е да миеш средно размерен СУВ.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да ,за 2 лева може да се измие прилично колата,стига да не я миете веднъж на три месеца. А за технологията с олиото добре,но после пък трябва да мием олиото,защото по него бързо полепва прах.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 това е защото нямаш идея как се прави ;)
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз пък не бих нарекъл кола измита за 2 лв. чиста.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тони ( преди 4 години )
    И с нафта става :)
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    не знам за останалите *** 2лв. за автоматична автомивка са достатъчни да нямам черни джанти и като цяло мръснa кола. Не бих клечал 20минути на студа да се мажа с олио и сажди за да спестя тези 2лв. ;)