IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

AMG събужда по-добре от кафе

Функцията, наречена „емоционален старт“, е стандартна за всички модели на марката

AMG събужда по-добре от кафе

Събуждате се трудно? Не обичате да се измъквате от леглото? Е, Mercedes AMG измислиха добър начин да ви измъкнат от постелята и да събудите себе си и съседите си. Тя се нарича „емоционален старт“ и вече е стандартна за всички модели. Тя може да бъде използвана и просто да покажете на всички наоколо, че притежавате автомобил, сглобен ръчно в Афалтербах.

Как функционира тя? Това е поредица от действия, при които двигателят се пали с всички клапи в ауспуха в отворено положение и леко увеличени обороти на двигателя. За да бъде задействана тя, едно от лостчетата зад волана (без значение кое от двете) трябва да бъде дръпнато и задържано преди да бъде натиснат бутона старт/стоп. Двигателят се събужда с всички видове емоции, които феновете на спортните автомобили могат да си представят, а звукът преминава през четирите ауспухови тръби.

Мухата в кацата с мед е фактът, че клапите не остават отворени дълго време. Ако искате от ауспуха да продължи да излиза същата високообортна симфония, трябва да активирате ръчно отварянето на клапите, което ще донесе удоволствие и за пръстите ви.

Увеличените обороти при стартиране не са нещо съществено, като се има предвид че двигателите на AMG имат една от най-добрите съпровождащи акустики изобщо. При нормален старт оборотите са около 1800, докато при „емоционалния“ са с 300 отгоре, т.е. определено над 2000. И ако искате да развъртите двигателя повече след студен старт, няма да имате късмет, защото той е ограничен първоначално на 4000.

Снимка: Mercedes

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    488 ( преди 4 години )
    И за да дам и пример, спомням си преди време по магистралата /където за мен е закон - скорост над 139 км/ч е АБСОЛЮТНО забранена и повече не вдигам при каквито и да е обстоятелства/ Та карам аз със 139 км/ч и сме с баща ми в колата и някакъв магарцедес S 63 amg минава покрай нас с около 180 км/ч и баща ми като чу звука и каза - ужас, горкия човек, колата му е развалена а толкова бързо кара, трябва да си я оправи, звучи много зле, гърнето ли му е паднало? Голям смях. А то нормален звук от amg.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    488 ( преди 4 години )
    "като се има предвид че двигателите на AMG имат една от най-добрите съпровождащи акустики изобщо"Моля? Кой изръси тази тъпотия? Търкалям се от смях, по целия свят нормалните фенове на автомобилите се подиграват на звука на германските amg, m и rs, американците казват че звучи като пръднята на баба им, а италианците го оприличават на повредена прахосмукачка, а повече звучи като нещо развалено. amg имали добра акустика... смях, тая добра акустика с Ламборгини , Ферари или Кьонигсег се сравнява ...