IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Lego се подигра на Илон Мъск

Компанията за играчки представи свой вариант на "неразрушим пикап"

Новият Cybertruck на Илон Мъск стана обект на подигравки откъде ли не, но една от най-забавните дойде от Lego. Датският производител на детски конструктори представи своя собствена версия на "неразрушим пикап", с корпус от едно-единствено солидно блокче Lego.


Lego, Илон Мъск


"Проектът" бе представен първо на австралийската страница на компанията във Facebook. "Еволюцията на пикапа като такъв е тук. Гарантирано не се напуква", пише в текста на снимката.

Пикапът на Tesla си навлече много критики заради недодялания дизайн. Мъск впоследствие го обясни със стоманените листове за купето, които били толкова дебели и здрави, че не можели да се огъват с нормална преса. Акцентът върху здравината на автомобила обаче бе помрачен малко от теста на уж бронираните му стъкла, които се напукаха изцяло, когато дизайнерът Франц фон Холцхаузен ги замери с метално топче.

Според Lego дизайнът на техния пикап гарантира, че подобно нещо не може да се случи.


Илон Мъск, пикап, Cybertruck


Между другото самият Мъск намери обяснение защо стъклото на пикапа му се е напукало така зрелищно по време на премиерата. Причината била, че малко преди това фон Холцхаузен демонстрира здравината на стоманените плоскости, удряйки вратата с тежък чук. Това пукнало основата на стъклото. "Май ще трябва да направим още някои подобрения преди производство, хаха", коментира Мъск в акаунта си в Туитър.


 

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Хората са различни, ето аз не харесвам обясненията! "Толкова са дебели и здрави"! Ако дефинираме "толкова", хубаво е да знаем и защо са толкова. Предполага се, че това е работно средство, което носи товар и никой не трябва да се впечатлява от някакви обичайни следи от нормална товарна експлоатация. Или може би това не е товарно средство?! А какво е тогава?! Средство за драг на четвърт миля, за ускорени, за теглене с въже на Ф150 .. или може би за закарване на четирима официално облечени на опера