IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Lego се подигра на Илон Мъск

Компанията за играчки представи свой вариант на "неразрушим пикап"

Новият Cybertruck на Илон Мъск стана обект на подигравки откъде ли не, но една от най-забавните дойде от Lego. Датският производител на детски конструктори представи своя собствена версия на "неразрушим пикап", с корпус от едно-единствено солидно блокче Lego.


Lego, Илон Мъск


"Проектът" бе представен първо на австралийската страница на компанията във Facebook. "Еволюцията на пикапа като такъв е тук. Гарантирано не се напуква", пише в текста на снимката.

Пикапът на Tesla си навлече много критики заради недодялания дизайн. Мъск впоследствие го обясни със стоманените листове за купето, които били толкова дебели и здрави, че не можели да се огъват с нормална преса. Акцентът върху здравината на автомобила обаче бе помрачен малко от теста на уж бронираните му стъкла, които се напукаха изцяло, когато дизайнерът Франц фон Холцхаузен ги замери с метално топче.

Според Lego дизайнът на техния пикап гарантира, че подобно нещо не може да се случи.


Илон Мъск, пикап, Cybertruck


Между другото самият Мъск намери обяснение защо стъклото на пикапа му се е напукало така зрелищно по време на премиерата. Причината била, че малко преди това фон Холцхаузен демонстрира здравината на стоманените плоскости, удряйки вратата с тежък чук. Това пукнало основата на стъклото. "Май ще трябва да направим още някои подобрения преди производство, хаха", коментира Мъск в акаунта си в Туитър.


 

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ton244 ( преди 4 години )
    Тоя с чу.ка трябваше да прасне Мъск по тиквата и да се свършва с тая мъка...
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това "лесно чупещо се стъкло" му донесе безплатна реклама ако не разбрахте.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Батка, Мъск и да пръцне, с извинение, такива като теб ще се прехласнат, че поставя нови стандарти.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    Ти не разбра ли че в света на сивата лепкава маса на неграмотен, потребяващ, не мислещ и лесно управляем ***, инакомислещите не са желани, защото развалят общата картинка :)
  • #7
    4 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Блокчето на Лего изобщо няма изчистения минималистичен дизайн на Тесла. Да му махнат бутончетата отгоре и ще подобрят нещата. Не харесвам Мъск но пикапът му поставя нови стандарти в дизайна на автомобили щом му свикнем и ще го поискаме. ПП. Освен всичко друго - дизайнът на Тесла е много практичен и вариабилен, с много възможности за допълнения на модулен принцип.Пак ще го кажа - пикапът на Тесла поставя нови стандарти, другите коли изглеждат пред него безвъзвратно остарели.
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    И аз съм от онези дето не харесват дизайна на новото чудо на техниката на Мъск, но според мен целта е достигната, всички оворят за Тесла, лоша реклама няма.Кучетата си лаят, кервана си върви...
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Куртев ( преди 4 години )
    А той не пробва ли здравината само на предната врата ?
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    едни безкрайни разговори, едно обществено жужене, а истината е, че никой няма да си купи един пикап, защото от стъклата му отскачат метални топчета. Но ... твърде е вероятно да си купиш пикап, за който всички говорят, който е един моден пазарен бранд, дори да не е пионер, но е водещ сред големите в тази ниша, която изглежда е осъдена да стане новата норма. Дали пък не ни изработват?! Винаги съм се чудел за Мъск, кое е основното му качество - харчене на чужди пари или талантлив, дори гениален б
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Субективно за мен е дразнещо, че за едно изначално традиционно лекотоварно средство се акцентира върху ускорение и бронираност. Вероятно съм бил цял живот в грешка, но винаги съм мислел, че при камионите основно става дума за маса и обем на товара, надеждност и ниски експл. разходи. Каква добавена стойност ми носи отскачащо от стъклото метално топче?! При все, че вероятно това не е подарък. Доколкото знам, под задното стъкло не е бито с ***, но и то се е счупило. Някой послъгва, но се почват
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    "Нормална" преса не можела да огъва листовете стомана. Какво е "нормално" и кога са разбрали, че изборът на материали води до проблем. Дори да с абили "изненадани", нямало ли е алтернатива?! А значи ли това, че неподправено са искали да направят нещо съвсем друго, ама пустите нормални преси са им извили ръцете. Не, става дума за нещо съвсем друго. Умисъл в посока провокиране на интерес, разисквания. Особен самонадеян и дързък маркетингов подход.