IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виртуално Lamborghini дебютира на живо

Въпреки това V12 Vision Gran Turismo с 819 к.с. ще може да се кара само в PlayStation 4

Виртуално Lamborghini дебютира на живо

Съвместната работа между Lamborghini и Sony си е струвала, поне съдейки по невероятни чар на Lambo V12 Vision Gran Turismo. Хибридната концепция, която бе представена на финала на FIA Certified Gran Turismo Championships 2019 в Монте Карло, е едноместен модел от метал, пластмаса и карбон, но ще се предлага от 2020 г. само виртуално за Gran Turismo Sport на PlayStation 4.

Виртуалният болид използва същия хибриден двигател като Lamborghini Sián FKP 37. Италианската фирма не навлиза в технически детайли за Lambo V12 Vision Gran Turismo,но е полезно да си припомним тези на Sián. 6,5-литровият атмосферен V12 е с мощност 785 к.с. и електромотор с 34 к.с., а общата мощност е 819 к.с. Sián развива 350 км/ч и ускорява до 100 за 2,8 секунди. Вероятно данните за V12 Vision Gran Turismo са подобни или по-добри.

Линиите на модела отразяват историята, традициите, настоящето и бъдещето на марката. Шестоъгълната форма на страничните стъкла напомня на модела Marzal от 1966 г., а голямото светло Y, образувано от задните светлини е доразвиване на актуалния дизайнерски език на марката.

Централната линия на страничната стена разделя силуета на две половини, а отделените от каросерията калници допринасят за внушителната динамика.
За достъп до кокпита, предната му част трябва да бъде повдигната като купола на изтребител и на Lamborghini Egoista Concept. Всички функции за управление са събрани на волана, а информацията се прожектира на голям хед-ъп дисплей на челното стъкло.

Снимки: Lamborghini

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500