IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Huracan достигна Gallardo по тираж

Рекордното производство на суперколата е факт само за 5 години

Lamborghini Huracan достигна Gallardo по тираж

Италианският производител Lamborghini отбеляза нов рекорд за произведени автомобили. Компанията отчете, че от модела Huracan са произведени 14 022 автомобила за 5 години.

За сравнение, от суперавтомобила Gallardo, който се произвеждаже от 2003 до 2013 г., са регистрирани също толкова бройки. Специалният Huracan, който е версия Evo, слезе от конвейера на завода в Сант‘Агата Болонезе по-рано тази седмица. Той ще бъде продаден в Южна Корея и не се отличава от останалите модели, като доказателство за това е и познатият цвят на каросерията – Grigio Titans.

Важна за достигането на рекорда се оказва първата половина на тази година. През нея са произведени общо 1211 автомобила от модела, което е с 562 бройки повече от другата суперкола в гамата на марката Aventador.

Въпреки отличните резултати, Huracan не е най-масовият модел на италианците в момента. Първото място в тази класация заема Urus, като за първите 6 месеца на 2019 г. от него са произведени близо 2700 бройки.

Снимка: Lamborghini

0 от 500