fallback

Tesla събра 200 000 поръчки за пикапа си

Безумният дизайн явно не притеснява феновете на марката

Само преди дни Илон Мъск лично представи първия пикап Tesla, който беше съсипан от критики заради меко казано спорния си външен вид. Въпреки това, интересът към електромобила Cybertruck е огромен, като до момента компанията е получила около 200 000 предварителни поръчки, твърдят медиите в САЩ.

Още по-интересното е, че само за няколко часа след премиерата Tesla е получила повече заявки за Cybertruck, отколко Ford за електрическото си крос-купе Mustang Mach-E, също представено по-рано тази седмица. Вероятно, това се дължи и на факта, че в САЩ пикапите са по-популярни, което означава, че Cybertruck ще задмине и Tesla Model 3 като интерес от страна на клиентите.

Самият Мъск написа в Twitter, че само за първия ден след премиерата на пикапа поръчките са 146 000, като 42% са за версията с 2 електромотора, 41% за тази с 3, а 17% - за варинта с 1 електрически двигател. "И всичко това е без реклама и без никакви платени публикации", похвали се милиардерът.

Потенциалните купувачи на пикапа в случая не рискуват нищо, защото запазването на електромобила за евентуално купуване струва само 100 долара. И ако решат да се откажат на по-късен етап, парите ще им бъдат върнати.

Цените на пикапа Cybertruck варират от 39 900 долара до 69 900 долара, като първите доставки на машината до крайни клиенти ще станат факт едва в края на 2021 г.

 

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    мъск и харизма хаххаха на този 1 долар не бих му дал независимо в какви проекти би ги инвестирал
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Експерте-ТеслоМразец, с колкото и ника да пишеш, винаги прозира елементарното ти мислене и логика! Гледай си немските бараки, драги ми Тинтири и не се излагай повече! Германофилчето на форума си и то е ясно. Просто, приеми, че на Тесла им се получават нещата и не се хаби! Мъск и Тесла са пионери и иноватори в областта на електромобилите и това е факт. Може да не ти е удобно, но е факт. Факт е, че още не е излязъл и е записал 200 хил. поръчки. Ти за друг пикап да си чувал подобно нещо?
  • #4
    Освалдо ( преди 4 години )
    Освен това обявяването - "Имаме 200к поръчани", е допълнително, спекулативно помпане на хайпа. Като цяло Тесла разчита най-вече на ексцентризъм, спекулации, хайп и харизмата на Мъск. Това е фаст фууда на бизнеса.
  • #3
    Facebook ( преди 4 години )
    Това е заради интернет хайпа, а той е подпомогнат от неофициални плащания. Мъск има фенбаза, но тя не е достатъчна за да издържа компанията. Чрез Тесла, той повече задоволява милиардерския си егоцентризъм, когато му се изчерпат възможностите за спекулация ще потъне. Сайбъртрък е отблъскващо грозен. Счупването на стъклото беше преднамерено за има повече хайп, както и самия дизайн е направен такъв точно затова. Всеки много добре знае, че от тези 200к поръчки максумум 30к ще бъдат реално купени
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Това е голям успех при положение че сигурно поне 90% от поръчките идват само от САЩ и Канада и броя им е сравним с този на модел 3 може да стане най-продавания им модел в Америка а дизайна става все по приемлив при положение че цената за характеристики е сравнима с другите пикапи а разходите за ползване са в пъти по ниски и основна критика че няма лесен достъп до платформата за взимане на леки предмети отстрани се компенсира с немалкия преден багажник
  • #1
    Анести ( преди 4 години )
    То като във фацебук.Ще отидат 1000, дошли 5. Хахахаха
fallback
Последни