IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot показа нов рали-автомобил

Версията на 208 се задвижва от 1,2-литров двигател

Peugeot показа нов рали-автомобил

Peugeot показа състезателен автомобил за рали сериите на FIA в клас Rally 4. Моделът се казва 208 Rally 4 и е изграден на базата на новото поколение на 208.

Новият рали автомобил ще наследи досегашния 208 R2, който играеше тази роля при предишното поколение на хечбека. Под капака на 208 Rally 4 е същият 1,2-литров мотор с 3 цилиндъра, който е получи по-голяма турбина и блок за управление Magnetti Marelli. Така мощността на двигателя е увеличена до 208 к.с. и 290 Нм.

Отличителни черти на Rally 4 са новите брони, спортно McPherson окачване, подсилени спирачки и диференциал с ограничено приплъзване. Задвижваенето е към предните колела, като се използва скоростна кутия SADEV.
 

208 Rally 4


„След интензивно разработване и тестване върху всякакъв тип настилки и условия, Peugeot Sport ще представи новото 208 Rally 4, който да гарантира несравнимо изживяване и представяне в своя клас“, заявиха от компанията.

Дебютът на състезателния хечбек, с екипаж Сара Фернандес и Ефрен Ларена, ще бъде по време на Rally Madrid в Испания на 22 и 23 ноември. Поръчките за колата започват през второто тримесечие на следващата година. Стартовата цена ще бъде 66 000 евро, като отборите, които ще участват в етапите в Испания и Франция, ще са с предимство.

Снимки: Peugeot

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ужасно .. 1.2 с 3 цилиндъра, 208кс, но какво чудно има, след като Ф1 от 1.6 вадят по 900кс.. само дето живота на тия мотори ми се струва доста къс.