IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin представи първия си кросоувър

DBX получи мотор с 550 к.с. и ще струва 193 000 долара

Aston Martin представи първия си кросоувър

Популярността на кросоувърите не подминава и производителите на спортни и луксозни автомобили. Един от тях - Aston Martin DBX, представи първия всъдеход в 106-годишната си история. От компанията определят модела като "гран-туризмо с разширени способности".

Двигателят на кросоувъра е на Mercedes-AMG, като се поставя и модела  DB11. Това е 4,0-литров V8, който развива 550 к.с. и 700 Нм. Той се съчетава с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите коела с активен междуосев диференциал и еще един дифференциал с електронно управление на задната ос.

Aston Martin DBX

Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, като развива максимална скорост от 291 км/ч. Така DBX леко изостава от своите конкуренти Lamborghini Urus и Bentley Bentayga, който вдигат 305 и 306 км/ч. От AstonMartin твърдят обаче, че за тях са по-важни комфорта и възможностите за персонализация на автомобила.

Aston Martin DBX е и моделът на марката с най-голяма багажник. Стандартно той има обем от 812 литра, но ако се свалят задните седалки той се увеличава до 1540 литра. В салона на крос-купето впечатление правят 12,3-инчовият приборен панел и мултимедийната система с възможност за интеграция на смартфон. Има и система за кръгово видеонаблюдение, като заснетото от нея се излъчва на 10,25-инчов монитор.

Aston Martin DBX

Първите 500 купувачи на кросоувъра трябва да бъдат одобрени лично от президента на компанията Анди Палмър. Те ще получат и фотоалбуми със снимки от всички етапи на производство на автомобила им, а също така ще бъдат поканени и на събитие на Aston Martin, което ще е закрито за медиите.

Базовитят вариант на Aston Martin DBX ще струва 193 000 долара в САЩ, като предстои да станат известни и цените за Европа.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Aston Martin

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 години )
    Другия път с по-малко правописни грешки,моля!
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защо е това одяло парното не работи ли....??
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Aston Martin бе притежание на Ford. Ford им окраде дизайна, затова дори една малолитражна Fiesta напомняше на Aston, а не обратното. Когато Fisker напусна Aston и неговата електричка подозрително много (на 90%) прилича на Vantage в задната си част, всъщност по-скоро е обратното. Това е по-интересно. Мисля, че Fisker искаше да ги съди. Така и не проследих събитията там.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "на марката с най-голяма багажник" :D :D :D :D :D :D
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Петко ( преди 4 години )
    Мани...добре,че неможеш да си го позволиш за да не му се дразниш като го видиш пред люлинската панелка,в която живееш ;)
  • #1
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    като го видях първата снимка отпред, първо помислих че е новия модел на Форд Мондео..