IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Искате да превозвате мотоциклета си със стил? Англичани имат решение

Morris Commercial възроди ван от 40-те в електрическа версия

Искате да превозвате мотоциклета си със стил? Англичани имат решение

Носталгията към ретрото никога не е спирала, а британците могат да се гордеят с факта, че са носители на традицията при много нови модели, включително модерното Mini. През 2021 г. ще видим възроден нов модел, този път лекотоварния Morris J-Type.

The Morris Commercial JE е електрически ван, който ще изминава над 300 километра с едно зареждане и който е вдъхновен от дизайн от 40-те години. Неговата товароносимост ще бъде 1000 кг., а общото допустимо тегло – 2,5 тона.

Ванът е изцяло нова разработка и се базира на нова модулна платформа, която помества 60-киловатчасов акумулатор. С бързо зареждане той може да бъде зареден до 80 процента за 30 минути.

Според Morris Commercial силовото предаване ще е изработено в Англия. Компанията също така твърди, че няма да произведе автомобил с двигател с вътрешно горене. След началния вариант ван ще бъдат представени и пикап, минибус и кемпер ван, които също ще използват модулната платформа.
Каросерията е изработена от фиброкарбон и включва две големи задни врати и плъзгаща се странична врата. Обемът на товарното пространство е 5,5 кубични метра, а подът е равен за поместване на две палети.

Основният аргумент за продажба на JЕ ще бъде ретро дизайнът, който идва от Morris J-Type. Между 1949 и 1961 г. от него са продадени близо 50 хиляди броя. Заедно с Mini и Land Rover Defender ванът е считан за истинска икона в следвоенния британски автомобилен дизайн.

Очаква се годишното производство да достигне хиляда бройки за вана, а допълнителен обем да донесат и другите варианти. Цената вероятно ще бъде около 60 хиляди британски лири.

Снимки: Morris Commercial

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500