IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обеща и Golf 9

Дори след 10 години моделът ще се предлага с двигатели с вътрешно горене

Volkswagen обеща и Golf 9

Почти веднага, след като компания покаже нов модел, в който са вложени огромни сили и емоции, някои хора започват да се питат "как ли ще изглежда следващото поколение". Във Volkswagen побързаха да повдигнат завесата, като разкриха плановете си за деветия Golf.

В случая интересът към представената само преди дни осма генерация се засилва и от факта, че тя разполага с иновационни технологии, но в същото време Volkswagen се насочва към масова електрификация на своите автомобили. Компанията дори създаде специално подразделение за тяхната разработка, като целта му е да се пребори с лидера в сегмента Tesla.

Един от ръководителите на отдела за разработка на двигатели във Volkswagen - Ларс Хентшел обаче беше категоричен, че следващо поколение на Golf ще има и то ще се предлага с двигатели с вътрешно горене. Пред Top Gear той заяви, че дори след 10 години компанията няма да е постигнала пълна електрификация на гамата си и ръководството е напълно наясно с това.

"Следващият Golf ще се появи през 2027-2029 г., като няма да може да мине без обичайните двигатели с вътрешно горене. Възможно е, всички те да бъдат електрифицирани по някакъв начин (най-вероятно ще бъдат хибриди), но със сигурност ще присъстват в гамата на модела", обясни Хентшел.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Motion ( преди 4 години )
    По-надолу прочетох нещо касаещо забраната на ДВГ в големите градове поради замърсяване. Само да попитам - с какво замърсява например ДВГ работещ на метан? Какви са отпадните продукти на метана? Ще подскажа, че са само два, а да видим дали хората които подкрепят забраната на ДВГ ще се усетят какви са те?
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Още не излязла 8-мата версия на този кошник и са започнали с облъчването за 9-та серия лагерна количка. Тея нямат спирка с глупостите си! Единствено браво мога да им кажа, че се усетика, че 8-*** серия на модела не струва нищо и бързат с 9-та, която също ще е някакво кофти изпълнение, но все пак си мислят, че могат да зарибят някого. Явно голи шарани има все още. Във форума си имаме един. Слага + и - многократно и като стане дума за ВАГ изпада в оргазъм. Ментални проблеми...
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Цъкаш ли ВАГи? Цъкай, цъкай...
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    историята със забраната на дизела цели единствено подмяна на автопарка и вдигане на продажбите на автомобилните концерни няма друг механизъм да накараш някой да си продаде автомобила с който има емоционална връзка и да изхвърли на улицата един куфар с пари за пет години експлоатация и да даде два нови куфара с пари за автомобил който по нищо няма да се различава от произведения преди 10 години освен по множеството безмисленни дисплеи
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #4 на теб ти се ще, но няма да стане ;) Всички забрани, които гръмко се обявяват по медийте като "И еди кой си град забрани дизелите" се оказва че са забранени само дизели преди 1998ма, само от 2 до 4 следобед и само в неделя... Но ти си се надявай ;)
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ще им се! Обаче утре като ги забрянят ДВГ във всички големи градове в европа, ще реват и ще правят електрички...
  • #3
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Не са стъпили на земята, а ровят в тинята, защото отдавна са стигнали дъното и вдигат мътилка с подобни статии!!!
  • #2
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И кои са тези хора, които започват да се питат "как ли ще изглежда следващото поколение"? Все едно да питаш как ще изглежда външен кеНдзеф. Всеки път е по идентичен начин...
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    абсолютно! Стъпили са на земята и реално преценяват че до 10г няма да сме електрифицирани напълно.