IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Volkswagen Golf ще се прави с час по-бързо

Броят на различните варианти на модели е съкратено с 35%

Новият Volkswagen Golf ще се прави с час по-бързо

Представеното само преди дни осмо поколение на VW Golf беше обявено от ръководството на компанията за "много по-сложен автомобил в сравнение с предшественика му". Въпреки това, производството на една бройка от модела ще отнема с час по-малко време в сравнение с предишната генерация.

Това е постигнато благодарение на увеличената с 40% производителност на завода, който е претърпял мащабна ревизия и модернизация. Хечекът е построен на базата на второто поколение на платформата MQB, което позволява на концерна да използва около 80% от производствените линии и оборудване за сглобяване на новия автомобил. А това ще става без кардинални промени, като съответно са избегнани и мащибни инвестиции в реконструкция на самото предприятие.

VW Golf

В същото време възможните варианти на новия модел са съкратени с 35% в сравнение със седмото поколение. От гамата отпадата хечбекът с 3 врати и компактния ван, както и някои от най-популярните комбинации на мотори и скоростни кутии.

Като цяло новият Golf се състои от 2700 детайла и 962 електронни компонента (с 31 повече от предшественика му). Електрическите кабели при хеббека са с дължина 1340 метра, което е със 100 метра повече от досега. Преди да слезе от конвейера, автомобилът изминава разстояние от 69 километра.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 голям си сценарист.. айде събери първо пари за голф 3 и после мечтай да седнеш в миришещият на пот нов модел.. Големи сме на думи, *** немаме пари за зимни гуми, камо ли за нови коли.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    A със електрическите коли какво стана? Кога ще видим електрически Голф със пробег поне 450км и цена под 30хил. евро?
  • #1
    15 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те до сега ги претупваха, а сега с 1 час по-бързо си представям, какво качество ще са неземно. На баба Меркел новодошлите инженери предполагам ще ги правят, хахахахахаха. Хасан, Мюмюх, Шефкет и Ахмет ще бачкат по-бързо на конвейера хахаха представям си ги само брадати, небръснати, мръсни и миришещи на коч...