IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Touareg ще получи "гореща" версия

Всъдеходът няма да избегне електрификацията

VW Touareg ще получи

Слуховете за евентуалното излизане R-версия на на VW Touareg вървят от доста време, но едва сега бяха потвърдени официално. Пред изданието Autocar шефът на департамента по маркетинг на компанията Юрген Стакман заяви, че разширението на семейството R-модели на марката ще стартира догодина.

Това няма да бъде първата версия R на големия всъдеход. Първото поколение на модела се предлагаше в модификация R50, оборудвана с мощен 10-цилиндров дизел. При обем от 5,0 литра този двигател развиваше 345 к.с. и 850 Нм въртящ момент. А в момента всъдеходът се предлага и с още по-мощен дизел с 369 к.с.

VW Touareg

При актуалното поколение обаче шансовете R-версията да разчита на дизелов мотор са минимални. По всяка вероятност най-мощният и най-бърз Touareg ще получи хибриден силов агрегат, в чиято основа ще бъде 2,0-литров бензинов турбомотор. Такава версия се продава в Китай, като развива 360 к.с. и 700 Нм. При новия вариант мощността на силовия агрегат ще скочи до 400 к.с. 

Маркетинговият шеф обаче отхвърли възможността Touareg да се превърне в пълноценен електрически всъдеход, като заяви, че към момента това е нереално. Хибридният VW Touareg R ще се появи на пазара през 2021 г.

Снимки: Volkswagen

0 от 500