IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Touareg става "последният мохикан"

Това ще е последният модел на марката с дизелов V8

Volkswagen Touareg става

Думите Volkswagen и дизел не са особено добра комбинация след скандала с манипулираните двигатели на концерна, избухнал през 2015 г. Той стана една от причините за въвеждане на още по-сериозни екологични ограничения и постепенно накара производителите да започнат да се отказват от моторите с дизелово гориво.

Въпреки това, Volkswagen продължава да залага на подобни агрегати и на автосалона в Женева представи най-мощната версия на кросовъра си Touareg, който е оборудван с дизелов V8 TDI. Двигателят с работен обем 4,0 литра развива 416 к.с. и 900 Нм, което позволява на тежкия всъдеход ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.

VW Touareg V8

Това обаче ще бъде последният модел на германската марка с дизелов V8, призна директорът по маркетинг на Volkswagen - Юрген Щакман. Според него, този факт ще повиши интереса към тази версия на Touareg и тя дори може да се превърне в автомобил за колекциониране.

"Имахме доста спорове, но достигнахме до мнението, че Touareg е най-подходящият автомобил за дизеловия V8 двигател. С него той може да се справи с всеки конкурент", категоричен е Щакман.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    За мен безапелационния лидер в класа на луксозните SUV е Q7. Имал съм досег с почти всички представители в сегмента - Touareg (2-ро поколение, фейслифт 2015), XC 90 (актуален модел), GLE (мод.2016), Х5 (2014). Нямам впечатления от Cayenne и Range Rover Sport. Нито един от тези модели не доближава рафинираността, усещането за качество, комфортът на возене, шумоизолацията и отличните спирачки на аудито. Сега с излизането на новите модели на GLE, Х5 и Touareg, ситуацията може и да се промени.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дзифтер ( преди 5 години )
    И как това покрива новите европейски "екостандарти" как изобщо го пускат в продажба.Колко *** отделя?
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 5 години )
    И след 10 години ще го гледаш през оградата като музеен експонат :)
  • #3
    6 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не знам дали някой колекционер ще си вземе в колекцията печка на ФВ (за повечето силно се съмнявам), но е сигурно че до 10 години в Западна Европа, този Туарег ще е музеен експонат. Но в БГ, ако се запазят настоящите безумни правила за вносните такси и данъците които ще му се зарадват феновете на Горубляне ...
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Петре, тази статия я четем за пореден път.НЕ можеш да ме убедиш, че не ти плащат за рекламата...
  • #1
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 5 години )
    Туарег, заедно с X5 е най-красивият SUV на пазара