IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи "горещите" X5 и X6 M

Двата кросоувъра поучиха и версия Competition

BMW представи

Гамата на М-подразделението на BMW се попълни с цели 4 нови модела - кросоувърът X5 и крос-купето X6, както и техните версии M Competition. Двигателят при всички е един и същ, но в различни варианти на мощност.

Стандартните BMW X5 M и X6 M са оборудвани с 4,4-литров V8 с две турбини, който работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела с активен диференциал и 8-степенен автомат M Steptronic. Агрегатът развива 600 к.с. и 750 Нм, като той е същият, който се поставя и на седана BMW M5.

BMW X5 M/X6 M

Увеличението на мощността с 25 к.с. в сравнение с предишото поколение позволява на кросоувърите да ускоряват от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди (с 0,3 секунди по-бързо от досега). Максималната скорост си остава 250 км/ч, но при добавяне на предлагания като опция пакет M Driver’s Package ограничителят е преместен на 290 км/ч.

Версиите BMW X5 M Competition и X6 M Competition получават още 25 к.с., като въртящият момент си остава същият. При тях ускорението до 100 км/ч става за 3,8 секунди, а максималната скорост е идентична с тази на базовите версии.


BMW X5 M/X5 M Competition (още снимки вижте в галерията).

Двата всъдехода са получили преработено окачване, като в стандартното оборудване влизат адаптивни М-амортисьори с активна система за стабилизация и три режима на работа - Comfort, Sport и Sport+. Освен това, BMW X5 M и X6 M са оборудвани с оригинални  21-цолови джанти, като за версиите Competition се предлагат 22-цолови на задните колела.

Автомобилите получават и аеродинамичен пакет, в който влизат оптимизирани от гледна точка на въздушното съпротивление външни огледала, а също така нова решетка на радиатора. Изпускателната система е пренастроена, за да звучи още по-впечатляващо, като тя влиза в стандартното оборудване на версии Competition, докато за другите два модела се предлага като опция.

BMW X5 M/X6 M

В интериора са се появили спортни седалки, М-волан с кожа, алуминиеви или карбонови детайли, допълнително осветление и оригинален джойстик за смяна на предавките. В оборудването влиза и последната версия на фирмената мултимедийна система с 12,3-инчов монитор и цифров приборен панел.

До момента са известни само цените за Сеерна Америка. Базовото BMW X5 M струва 105 100 долара, докато версията Competition е оценена на 114 100 долара. За X6 клиентът ще трябва да плати съответно 108 600 и 117 600 долара.


BMW X6 M/X6 M Competition (още снимки вижте в галерията).

Снимки: BMW

 

 

0 от 500