IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва от битката при хот-хечовете

Версията M135i ще си остане най-мощната в гамата на 1-Series

BMW се отказва от битката при хот-хечовете

Компанията BMW няма да прави конкурент на Audi RS3 и Mercedes-AMG A45 на базата на новото поколение 1-Series, чието производство стартира само преди седмица. Така най-мощната версия на модела си остава BMW M135i, която разчита на 4-цилиндров бензинов турбомотор с 306 к.с. и 450 Нм и система за задвижване на четирите колела.

Според шефа на подразделението BMW М - Маркус Флаш, няма планове за разработка на хечбек с индекс М. А причината за това е чисто техническа - новата платформа, на която премина 1-Series, не позволява използването на 6-цилиндров двигател. В същото време, баварците не искат да експериментират с 4-цилиндров мотор, както направиха в Mercedes-AMG с тяхната A45, която в топ-варианта си развива 421 к.с.

BMW M135i

Флаш обаче потвърди, че М-версията ще се запази и след смяната на поколение на 2-Series, като този автомобил отново ще получи редови двигател с 6 цилиндъра. А това означава, че моделът ще запази платформата си със задно предаване. За радост на феновете, BMW M ще пусне и хардкор-модификация на M2. Тя ще получи името Competition и ще бъде ориентирана към каране на писта, но все още не е ясно кога ще излезе на пазара.

Снимки: BMW

0 от 500