IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M ударно разширява гамата си

Баварците готвят два нови двигателя за спортните си модели - 2,0-литров с 400 коня и 4,0-литров V8

BMW M ударно разширява гамата си

Компанията BMW подготвя сериозно разширяване на гамата автомобили, предлагани с допълнителен пакeт M Performance, както и пълноценни М-модели. Планът включва пускането на машини от всички сегменти - от новото M135i xDrive до М-версия на новия X8, която ще развива 600 к.с., както и на ново купе на базата на концепта Vision M Next, съобщава Autocar.

Новата концепция на баварците предвижда основно използване на хибридни технологии в модели на BMW M. Идеята на ръководството на компанията е да се гарантира дългосрочна конкурентноспособност на тези автомобили срещу все повечето конкуренти, предлагани от Audi Sport , Jaguar SVO, Mercedes-AMG и Porsche.

Всъщност, планът за разширяване на гамата М-модели беше дело на бившия шеф а подразделението Франк ван Миел, а сега се осъществява под ръководството на неговия наследник Маркус Флаш. От началото на 2019 г. компанията вече представи 4 М-модела - X3 M, X4 M, M8 Coupe и M8 Convertible, както и две нови модификации в долната част на гамата си - M135i xDrive и X2 M35i.

BMW M

Следващата стъпка в тази насока е създаването на купе, в чиято основа ще бъде концепцията Vision M Next. Този автомобил ще бъде и препратка към историята, като ще ни върне в 1979 г., когато Джорджето Джуджаро създава уникалното BMW M1.

Освен това, BMW M планира да разшири гамата си от хардкор-модели с приставка CS, стартирайки с ново M2 CS, което ще се появи през 2020 г. Основна роля в цялата стратегия на спортното подразделение играе шефът на развойната дейност на компанията Клаус Фрьолих, който от 2014 г. е член на Борда на директорите на компанията.

Друг ключов момент в разширяването на гамата М e създаването на 4-цилиндров двигател с мощност 400 к.с. Той ще бъде поставен на новото 1-Series, като тази версия на модела ще трябва да се конкурира успешно с  Audi RS3 и Mercedes-AMG A45, както и с бъдещия Volkswagen Golf R Plus.

На другия край на новата гама, ще се появи кросоувър X8 M, който на свой ред ще се бори за клиенти с Audi RS8, Mercedes-AMG GLE 63 и Porsche Cayenne Turbo. За наего е предвиден нов 4,0-литров V8 двигател, който ще работи в комбинация с електромотор, вграден в скоростна кутия. Тук мощността на системата ще е около 600 к.с.

Снимки: Autocar

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    4,0-литров V8 двигателНезнам колко може да се вярва на аутомедиа но ако това е истина значи че БМВ ще правят нов V8 защото в момента имат 4.4 литров.