IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци направиха класическо Mini за богаташи

Цената на версията Mini Remastered Oselli Edition достига 108 000 паунда

Британци направиха класическо Mini за богаташи

Британската компания David Brown създаде скъпата модификация Mini Remastered Oselli Edition - автомобил с каросерия от класическия модел и "пълнеж", който отговаря на съвременните стандарти. Цената на такъв автомобил е 98 000 паунда за четириместната версия и 108 000 паунда за спортния вариант, който има каркас за безопасност.

Още през 2017 г. стана известно, че компанията David Brown Automotive, специализирана в реставрацията на ретро модели, планира да произвежда оригинални Mini и да продава по 50-100 бройки годишно на цена от около 70 000 паунда. Очевидно, клиентите са харесали творенията и 2 г. по-късно компанията обяви появата на пазара на още по-скъпа и мощна специална версия на Oselli Edition, разработена в партньорство с Oselli Classic & Sports Cars.

Mini Remastered Oselli Edition

Автомобилът е претърпял значителна модернизация: обемът на четирицилиндровия атмосферен двигател е увеличен от 1275 на 1420 кубика, а мощността му - от 79 на 101 конски сили. Той работи в съчетания с петстепенна скоростна кутия.

Mini Remastered Oselli Edition

Освен това, експертите са преработили и шасито: монтирани са регулируеми амортисьори Spax, спирачни механизми отпред и барабани от лека сплав на задните колела, а осен това са добавени допълнителни фарове на решетката, а обикновените седалки са заменени със спортни. От Mini Remastered Oselli Edition ще бъдат произведени 60 бройки по случай 60-годишнината на класическото Mini.

Снимки: David Brown Automotive

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    За същите пари, богаташа ще си купи Мерцедес Е клас АМГ в топ изпълнение, и ще се вози далеч по-комфортно отколкото в тази кибритена кутийка ... Поредното доказателство, колко встрани от света са на Острова ...