IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комбито BMW 3-Series вече вдига 300 км/ч

Моделът на Alpina настигна Audi RS6 Avant по бързина

Комбито BMW 3-Series вече вдига 300 км/ч

Компанията Alpina представи на автосалона във Франкфурт новото поколение на комбито BMW 3-Series. Автомобилът е получил значително подобрени двигател и скоростна кутия, благодарение на които вече като максимална скорост настига Audi RS6 Avant.

Любопитното е, че в Alpina решиха първо да направят комбито на базата на 3-Series, а не седана. За основа на модела, който носи името Alpina B3 Touring, е версията BMW M340i. Инженерите на немската фирма са поработили върху турбото на 3,0-литровия бензинов двигател, сменили са програмното му оборудване и са модернизирали системата за охлаждане. Така мощността на мотора е увеличена от 375 на 462 к.с., достъпни още при 3000 об/мин.

Alpina B3 Touring

Модернизирана е и 8-степенната автоматична скоростна кутия ZF, която работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела. Благодарение на това комбито на Alpina успява да развие 300 км/ч, което е само с 5 км/ч по-малко от Audi RS6 Avant.

От компанията подчертават, че освен сериозна скорост, тяхното комби предлага и напълно приемлив разход на гориво. По новия цикъл WLTP Alpina B3 Touring харчи 11,1 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 са 252 гр/км.

Alpina B3 Touring

Засега данни за динамиката на модела не се разкриват, в тайна се държат и цените. Производителят обещава, че ще започне да приема поръчки за автомобила в началото на 2020 г., а стартът на производство и първите доставки на крайни клиенти са планирани за втората половина на годината.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Alpina

 

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 Като искаш да имаш чувство за по-голям обем що не един микробус или направо автобус бе джендъре! И за какво ти е обем на нещо, което вдига 300? А да, за да се правиш на пенсионер с комби и да изрязваш гАзетата със спортните купета. От твоите разсъждения се виждат съвсем сериозни ментални проблеми.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    към оризарето ... ( преди 4 години )
    се присъединиха и рено-джендарите! и те Коли да коментират, смях!! )))))))))))
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея жълтури и коли ли почнаха да коментират ? Вие коли купихте ли си или още карате Тойотки ? Айде като си купите коли, тогава елате да коментирате коли, до тогава вържете тойотките си да пасат под някое дърво. Смешници.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    купуват ги заради формата и чувството за голям обем на вътрешното пространство и понякога да си вдигнеш адреналина и се почувстваш по млад като се сдъвчеш на пътя с някое гъзе със спортно купе
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Я кажи какво ще карат бе дженди! Комбито за какво е? Да си возиш дипломатическото куфарче ли? Дай идея какво ще вози завалията с 300 и не е ли малоумщина това да имаш спортно комби!
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 4 години )
    Ами точно тези, които ще купят подобно комби надали ще карат бидони и туршии от село! За подобна "стока" си има рено, дачия или некоя оризарка ...
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немски простотии! Комбито ти е мега, хипер, гига бързо и ще можеш да караш бидона с туршията от село с 300, както и децата на училище с толкова. А теглич има ли? С ремарке колко ще вдига? На покрива ще може ли да се сложи багажник?
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    за пари журналистите могат да напишат че новата лада има по добри характеристики от поршебмв алпина може да бъде сравнявано единствено с мерседес амг
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Четох и ревюто в Топ Гиър на новата 3-та серия. Малко са разочаровани - за първи път и дават 8/10 при положение, че исторически са и давали 9/10. Интересното е, че намират Алфа Джулия и Ягуарите доста по-напред откъм удоволствие, пътно поведение и комфорт, а те са коли от преди 3-4 години... БМВ-то дори е на изцяло ново шаси.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    300 км/ч не променят факта че дизайна им е от 2008 г. а вече сме почти 2020. Никой не кара с 300 км/ч в София, но всички си ползваме колите ежедневно ... Да не говорим и за парите които ще му поискат на това.