IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Cullinan излиза във версия Black Badge

400 бройки от модела влизат в сервиза заради проблем със светлините

Rolls-Royce Cullinan излиза във версия Black Badge

Представеният през миналата година Rolls-Royce Cullinan ще получи и версия Black Badge, каквато се предлага за останалите модели на британската марка, разкрива изданието Motor1.

При новата модификация на SUV-модела мощността на 6,75-литровия V12 двигател ще нарасне от сегашните 563 к.с. и 850 Нм до 600 к.с. и 900 Нм. Окачването на автомобила също ще претърпи промени, а освен това ще бъдат добавени и допълнителни елементи по екстериора. Това са външни детайли, боядисани в тъмен хром, джанти от карбон и алуминиеви акценти.

Rolls-Royce Cullinan

Засега няма яснота кога Rolls-Royce ще пусне на пазара подобен автомобил, но вече е ясно, че цената на Black Badge ще е с поне 50 000 долара по-висока от тази на стандартния Cullinan.

В същото време Националната агенция по безопасност на движението на САЩ обяви изтеглянето в сервизите на 403 бройки от Cullinan. Според властите става дума за слабо осветяване от задните светлини, което може да доведе до опасни ситуации при намалена видимост. Предполага се, че причината за проблема са различни производствени процеси на доставчика на тези елементи.

Rolls-Royce Cullinan

Собствениците на проблемните Cullinan трябва да посетят дилър на марката, където ще бъде регулиран софтуера, контролиращ спирачните светлини. Актуализацията ще бъде безплатна, обявиха от компанията-производител и допълниха, че засега няма инциденти, дължащи се на проблема.

Снимки: Rolls-Royce

 

 

0 от 500