IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови семейството A5

Всички версии на модела вече са "меки" хибриди

Audi обнови семейството A5

Компанията Audi обнови цялото моделно семейство A5, като освен нови детайли по екстериора автомобилите са получили допълнителни системи, както и модернизирани двигатели.

На външен вид обновените A5 могат да бъда различени по новите брони, изменената решетка на радиатора, която е по-широка и по-плоска, а също така и по увеличените въздухозаборници. Една от особеностите е вентилационен отвор над решетката на радиатора, която трябва да служи като препратка към рали-колата Audi Sport quattro от 1984 г.

Audi A5

Всички модификации на А5 още в базовото си ниво оборудване получават светодиодни фарове, а като опция Audi предлага матрична и лазерна оптика. Специално за екстериора са налични и два допълнителни пакета - advanced и S line.

Гамата двигатели също е претърпяла редица изменени. Всички модели, в това число и "напомпаните" модификации S5, са "меки" хибриди, работещи с 12-и или 48-волтова мрежа. Силовите агрегати са бензинови с мощност 190 и 245 к.с., както и дизели  163, 190 и 231 к.с. Дизеловото S5 разчита на 342 к.с. и 700 Нм, а бензиновото има 347 к.с. и 500 Нм.  

Скоростните кутии са 7-степенна "роботизирана" и "автомат" с 8 предавки. При най-слабите мотори система quattro ultra е опция, докато при топ-версиите задвижването на четирите колела е част от оборудването.


Още снимки - вижте в галерията.

Обновеното семейство Audi A5 получава и голям брой системи за помощ на водача, като част от тях се предлагат във всички нива. Смартфонът на водача (стига да е Android) се превръща в ключ, с който може да се отварят и затварят вратите на автомобила, както и да се стартира двигателя от разстояние.

Снимки: Audi

 

0 от 500