IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко надеждни са китайските коли?

Агенцията JD Power изследва моделите на най-големия пазар в света

Колко надеждни са китайските коли?

Китайските автомобили завземат все по-голяма част от пазара и това накара известната консултантска агенция JD Power да се опита да отговори на въпроса: "Колко всъщност са надеждни колите, произвеждани в най-многолюдната държана на планетата?" В тази класация са включени и модели на чужди концерни, които се произвеждат в Китай.

Класирането е оформено с помощта на традиционния за фирмата метод - допитване сред собствениците на китайски коли. В анкетата участват повече от 33 000 човека, които през последната година са си купили автомобил, местно производство. В списъка участват 67 бранда с повече от 250 модела. Основният показател е броят на жалбите средно на 100 автомобила.

Основният извод от изследването е, че за последната година надеждността на китайските автомобили се е увеличила с 10%. Средният показател е 95 жалби на 100 коли, което с 10 по-малко от преди. Най-голямо подобрение се отчита при качеството на интериора, седалките и мултимедията, като своите показатели са подобрили 52 китайски бранда от общо 67.

Китай

Любопитното е, че резултатът на китайските марки е по-висок от средния - качеството им се е повишило с 12%, като единствената категория, в която броят на жалбите се увеличава е при двигателите. Намалява обаче разликата в надеждността на китайските и чуждите брандове, а абсолютен победител тук е KIA. Веднага след това се подреждат Mini, Hyundai, Honda и Jeep. Най-добра премиум-марка е Audi, а най-надеждна китайска е Trumpchi.

При моделите начело са  Lexus RX, Mercedes-Benz E-Class, Porsche Cayenne, Toyota Land Cruiser Prado и Honda Accord, които се произвеждат в Китай. От местната продукция в различните сегменти лидери са  Baojun 730, Changan Eado XT, Chery Tiggo 3x, WEY VV6 и Geely GC9.

Китай

"Това е най-високият резултат за качеството на новите автомобили в Китай в цялата история на местната автомобилна индустрия", коментира шефът на автомобилния департамент на JD Power China - Джеф Кай.

Снимки: JD Power China

 

0 от 500