IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъг в системата остави собственици на Tesla без колите им

Мобилното приложение отказа в продължение на повече от 12 часа

Бъг в системата остави собственици на Tesla без колите им

Няколко собственици на електромобили Tesla разказаха в Twitter аналогични история - заради отказ на мобилното приложение вратите на техните коли са останали блокирани и те не са могли да ги отворят. Масови жалби заради нефункциониращата система се появиха и на сайта Downdetector.com, който събира информация за работата на различните служби.

Първият съобщения за бъг в системата са фиксирани в САЩ в 4,30 часа сутринта. Един от собствениците написа в Twitter, че службата за техническа поддръжка на Tesla в продължение на 30 минути не е отговаряла на обажданията му, като през това време той е седял затворен в автомобила.

Друг собственик на Tesla твърди, че системата го е изхвърлила от приложението, а после е отказала да го пусне обратно. "Обичам колата си, но заради бъг в приложението не мога да я отключа. Помагайте!", написа в Twitter мъж, който също е пострадал от срива в системата.

Освен с помощта на приложение за смартфон вратите на моделите на Tesla могат да се отворят по два други начини - с помощта на ключ-карта или на стандартно дистанционно. Много от собствениците на електромобила обаче предпочитат да носят в себе си само смартфон и в подобни случаи нямат избор, освен да чакат системата да проработи отново.

По информации на Business Insider, отстраняването на проблема е отнело над 12 часа на специалистите от Tesla. За този период от компанията на Илон Мъск не коментираха ситуацията.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво да коментира надрусания. Пак ще каже, че външни фирми са му виновни. Да речем, че програмистите от консултантската фирма са виновни.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    крайно време е да спреш да се занимаваш с ит и се надявам милионите твои колеги да те последват и света да стане едно по хубаво място за живеенеили поне да седнете и колегиално да се разберете до къде може да навлизат технологиите в личния ни живот и да не прекрачвате морални и етични граници и да управлявате живота на обществото
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До първия ( преди 4 години )
    Любител на техниката: Всичко вкъщи е смарт. Управлявам го с телефона си и знам какво ставТехнически специалист: Единственото умно нещо вкъщи е един принтер и държа зареден пистолет до него ако изададе звук който не познавам.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    добре дошли в бъдещето... всеки маниак на тема нови технологии в колите,. AI, роботизация и автономност трябва да усети тръпката когато живота му е в ръцете на някаква техника и да поседи малко заключен във футуристичната кола, във време когато бърза за някъде (не дай боже нещо спешно - деца или друго) пък после пак да иска най-новото и най-не изтестваното да си купува :)
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Зависими сме, защото поробването на населението е в ход. Един от многото начини е да си зависим от софтуера, който те следи и записва всичко за теб. Това си е дори по-зле и от робство. Непрекъснато да си следен и записван и определена група от хора да знае всичко за теб и да го ползва, когато трябва...
  • #1
    22 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Повече от 20 години си вадя хляба като ИТ, спокойно мога кажа, че съм маниак на тема компютри. Смело обаче мога да заявя, че в НИКАКЪВ случай няма да разчитам на компютър да се грижи за мен или семейството ми.Стават гафове, било то по вината на софтуер или хардуер. Цената, която може да плати човек в такива случаи е твърде висока, аз не съм склонен да я платя.Можем спокойно да имаме електромобили, без да сме зависими толкова много.