IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Верига супермаркети даде под съд Tesla

Причината са няколко пожара заради слънчевите батерии, произвеждани от компанията

Верига супермаркети даде под съд Tesla

Търговската верига Walmart е подала иск в съда срещу компанията Tesla заради няколко случая на запалване и изграяне на слънчевите батерии, нейно производство, съобщава Auto.Mail.

В иска се твърди, че през периода 2012-2018 г. е имало поне 7 случая на запалване на слънчеви батерии, произведени от Tesla и поставени на покривите на магазини на Wallmart. Ръководството на най-голямата верига магазини в САЩ смята да подведе компанията на Илон Мъск под отговорност заради нарушения по договора и несъответствие на нейната продукция с действащите стандарти.

От Walmart твърдят, че поддръжката на слънчевите панели и тяхната проверка е била извършвана от некомпетентни служители на Tesla. Те са допуснали груби грешки при монтирането на устройствата и това е довело до тяхното запалване и изгаряне.

Искът е подаден във Върховния съд на щата Ню Йорк, като  в него се настоява Tesla да демонтира всички слънчени батерии, монтирани в 240 магазина на Walmart. Освен това, веригата магазини настоява и да обезщетение за нанесените щети, като неговият размер засега не се съобщава.

0 от 500