IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото Porsche ускори до 145 км/ч и спря напълно на самолетоносач

Американската автомобилна състезателка Шиа Холбрук направи опасния номер (ВИДЕО)

Електрическото Porsche ускори до 145 км/ч и спря напълно на самолетоносач

Компанията Porsche публикува видео, в което електрическият Taycan ускорява от 0 до 145 кч/ч (90 мили в час) и след това спира напълно за 10,17 секунди. За място на изпълнението е избран американския самолетоносач от Втората световна война - USS Hornet (CV-12), който сега е плаващ музей в Аламид (щата Калифорния).

Зад волана на електромобила е американската автомобилна състезателка Шиа Холбрук, която успява да ускори до 145 км/ч и след това да спре напълно на дистанция от 128,6 метра. Благодарение на специалните керамични механизми спирачният път е само 30 метра.

Премиерата на Porsche Taycan ще се състои на 4 септември, като това е първият сериен електромобил на германската марка. Топ-версията на модела ще получи два електромотора - по един на предната и на задната ос.

Сумарната мощност на агрегатите ще превиши 600 к.с., като те работят съвместно с 800-волтова система. Електромобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км/ч - за по-малко от 10 секунди. Запасът на акумулаторите стига за пробег от 500 км.

Снимка и видео: Porsche

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Добре де, похарчили куп пари за да го качат на самолетоносач, засилиха го хубаво...Защо не излетя? Или то ясна работата... пилота няма топки :)