IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци решиха проблема на Porsche Panamera за жълти стотинки

В Aliexpress се продава гланцова защита за кокпита на германския модел

Китайци решиха проблема на Porsche Panamera за жълти стотинки

Компанията Porsche похарчи стотици милиони евро за разработката на новата Panamera, която се оказа много красива, но и ужасно непрактична. Моделът получи новата концепция на интериора Porsche Advanced Cockpit, при която се залага на стъклени дисплеи със сензорно управление на всички системи на автомобила.

Накратко казано - Panamera има екрани навсякъде. Под големия 12-инчов дисплей е поставен друг стъклен панел, от който се управляват климатика, мехатронното шаси и редица други функции. Цялото това "царство на стъклото и дисплеите" обаче се превърна в кошмар за собствениците на колелата. По гланцовите повърхности остават отпечатъци от пръсти при всяко докосване, освен това те се драскат от захвърлени ключове или монети, а също така събират много прах.

Porsche Advanced Cockpit

В крайна сметка, решение на проблеми намериха китайците, като то струва буквално жълти стотинки в сравнение с инвестираните в модела пари. На популярния сайт Aliexpress се предлага комплект от полиуретаново фолио за всички гланцирани панели в салона на Panamera. То е подобно на протектора на дисплей на смартофон и струва 69 долара, което е смешна сума на фона на похарчените от Porsche пари за разработка на интериора.

Porsche Advanced Cockpit

Фолиото защитава всички чувствителни повърхности от одрасквания от ключове и дори от нож, като продавачът твърди, че то се слага лесно и подхожда идеално за панелите на Panamera. Интересното в случая е, защо в Porsche не са се сетили да направят нещо подобно, а са оставили инициативата на китайците, които, между впрочем, предлагат същия комплект и за Audi Q8.

Снимки: Aliexpress

 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Ами те автомобилите отдавна станаха твърде много кич и излишна демонстрация на евтин лукс. Особено дейни в тази насока са Ваген груп. Още ония лампички - мигачи на Алуди, дето са като еквалайзери на стар усилвател, подсказаха че предстоят странни и страшни периоди в еволюцията на автомобила. Така се стигна и до този абсурд, премиум автомобил да ти "вади очите" с твърде бляскавите си панели. така както Супер Дупер ярките ЛЕД стопове заслепяват задния, особено при мокро време.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Мм333 ( преди 4 години )
    A то по принцип в автомобилите всичко струва стотинки ама на нас ни излизат златни.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Mm333 ( преди 4 години )
    Порше го е направило нарочно така за да може всяка година глупаците които са си го купили да дават 1000-2000?за нови панели.Сега китайците им бръкнаха с боксова ръкавица отзад.
  • #5
    13 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 4 години )
    "между впрочем" - еххх, а едно време журналистите завършваха поне 8-ми клса...
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Така де ... ( преди 4 години )
    немците измислили Колата, а оризарите фолиото.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Гойко ( преди 4 години )
    Баси тъпнята! Измислили били китайците.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    И.В., свиквай и позле ще става.Само погледни кой управлява държавицата ни, хора без образование, да не говорим за интелект...Да не мислиш, че ще инвестират в наука? На тях не им трябва...
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    И.В. ( преди 4 години )
    Какво по дяволите е '' между впрочем''.. Ентеуигент Неграмотников пише, май..