IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan покори "Нюрбургринг"

Електрическият седан подобри рекорда в класа си (ВИДЕО)

Porsche Taycan покори

Премиерата на първия електрически модел на Porsche - седанът Taycan, е в началото на септември, като германският производител продължава да подклажда интереса към него. Преди седмица Taycan навъртя 24 часа на пистата "Льо Ман", а след това компанията разкри интериора на модела.

Сега о Porsche разкриха, че Taycan е поставил рекорд на Северна дъга на пистата "Нюрбургринг" в класа на серийните модели с електрическо задвижване и четири врати. Времето на седана е 7 минути и 42 секунди, като то е само с 4 секунди по-бавно от това на Panamera Turbo. Горе-долу подобни са времената на Porsche 911 GT3 (997) и Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce.

Porsche Taycan

Прототипът е бил управляват от тест-пилотът на Porsche - Ларс Керн. На финалната права той успява да развие максимална скорост от 259 км/ч, което отговаря на обявените от компанията показатели - от Porsche заявиха, че Taycan ще развива над 250 км/ч. Все още не ясна максималната мощност на електромобила, като от компанията посочиха само "над 600 конски сили".

Официалният дебют на Porsche Taycan ще се състои на 4 септември, като ще бъде на три места едновременно - на автосалона във Франкфурт, в Китай и в Канада.

Снимки и видео: Porsche

0 от 500