IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FIAT спира 500 за Америка

Марката остава с три модела, като нито един от тях не се продава добре

FIAT спира 500 за Америка

FIAT спира от американския пазар модела, с който се завърна в Северна Америка – 500. Това решение на FCA обхваща и електрическата, кабрио и дори Abarth версиите на 500, като до края на следващата година трябва да бъдат разпродадени колите от моделната 2019, които сега са при дилърите.

След изтеглянето на 500, моделната гама на FIAT на пазара в Щатите ще включва кросоувъра 500Х, микрована 500L и спортното купе 124 Spider.

Според голяма част от анализаторите на американския пазар изтеглянето на 500 е странно, като се имат предвид усилията и средствата, вложени в налагането на модела. Компактните му размери и двете врати не правят 500 супер успешен във времената на кросоувърите и SUV моделите, но 500 в никакъв случай не беше най-слабо продаваният модел на FIAT в Щатите.

Всъщност, тази година най-зле се продава 500L – едва 399 бройки до края на юни, което е спад с 56% в сравнение с миналата година. За цялата 2018 са продадени 1413 бройки от 500L в Щатите.

Все още няма информация кой модел ще наследи 500. Естествено, появиха се слухове, че 500 ще има следващо поколение и се очаква FCA да покаже концепт в Женева през март, който може да е изцяло електрически.

С оглед на насочването на Honda и Mini точно към лансирането на премиум електрически хечбек модели – като Honda E и Mini Cooper SE, то няма да е изненада, ако FIAT ги последва в този сегмент.

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе айде по-леко с истинските коли зад океана. Редовно ходя по работа там и съм вземал почти всичко под наем. За мен американците имат изключително ниски критерии за автомобилите, които карат...
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея бъзикни могат само в Европа да се продават, където най-тачени и продавани са поло, клио и гоуф. Автомобилната култура зад океана е една, а в европа съвсем друга. Едните карат истински автомобили, а другите анемични табуретки. То няма лошо да караме табуретки, но защо са на цената на истинските коли зад океана се питам и отговор не искам. Там си вземаш Шелби на цената на Гоуф в европа. Едното кола, а другото се мъчат да ти го пробутат, като кола, а то пенсионерска каруца!
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Страхотни колици са Фиат-четата, ама кой ли си е мислил, че някой въобще ще ги има за нещо в САЩ. Там нещата са съвсем друг мащаб.