IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сингапурското правителство: Tesla не помага на планетата

Илон Мъск предлага лайфстайл, а не решение на проблемите със замърсяването, твърди министър

Сингапурското правителство: Tesla не помага на планетата

Ако си купите Tesla, вие всъщност не помагате на планетата, а по-скоро се поддавате на маркетинга, който се опитва да ви продаде определен стил на живот. Това е мнението на министъра на околната среда и водните ресурси на Сингапур Масагос Зулкифли. Министърът изрази това остро мнение пред агенция Bloomberg, а реакцията му идва, макар и закъсняла, като отговор на негативните коментари на Илън Мъск от януари по адрес на действията на правителството на Сингапур. Тогава босът на Tesla обясни, че електромобилите са „нежелани” в Сингапур и правителството не полага усилия за популяризирането им.

Сега Зулкифли поясни, че според него общественият транспорт е много по-ефективен по отношение на намаляването на замърсяването с въглероден двуокис в сравнение с електромобилите.

Освен това, тезата на министъра включва и твърдението, че батериите на електромобилите изискват добив на твърде много ценни материали и освен това все още няма обща регулация за преработването на вече неизползваемите батерии, което допълнително уврежда околната среда.

„Това, което господин Мъск иска да създаде, е лайфстайл - обясни министърът. – Ние не се интересуваме от това. За нас са важни истински решения, които ще помогнат за решаването на климатичните проблеми.”

Плановете на правителството в Сингапур включват до 2040 година цялата страна да бъде достъпна чрез използване на автобуси, влак или метро, като най-дългото пътуване ще е 45 минути.

В Сингапур живеят 6 милиона души, а резултатите от представително национално изследване показаха, че 80% от анкетираните са заявили, че не биха си купили електромобил, тъй като няма достатъчно зарядни станции и освен това паркирането е огромен проблем в Сингапур.
Този месец в Сингапур беше открита първата зарядна станция за електромобили, а следващите ще станат факт през октомври. В световен мащаб Сингапур е една от държавите с най-замърсен въздух.

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Коста ( преди 4 години )
    Каквито и простотии да пишат, няма да им мине номера. ДВГ са отживелица и именно те замърсяват околната среда. За наша радост си отиват. Такива брътвежи срещу ел.колите са последните напъни на петролната индустрия да се спаси.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тезата е меко казана несериозна. Това че обществения транспорт се подобрява как пречи на замяната на ДВГ с електрически в частните автомобили?? И освен това на места вече обществения транспорт преминава на ел. двигатели за да замърсява по-малко. По-скоро някой министър не си е получил комисионната ми се струва.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Факт-а както обикновено е с прегорял бушон и сее безмислици. Очевидно 5.5 и 6.0 АМГ имат нещо общо със злобата му - може би са го наказвали някъде лошо.. По темата: Евала че не се поддават на модата! Градски транспорт е много по-смислена еко стратегия от тесли в момента.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Romantico ( преди 4 години )
    Нормално е Град - Държава да развива градски, а не Межсуградски транспорт, :)
  • #8
    0 rate up comment 10 rate down comment
    Dimitar ( преди 4 години )
    Ееех, смешковциии, искате да ни изгоните да си караме АМГ-та по полето!Ама, нали разбирате, че ние правим БИЗНЕСА и от живеете, иначе при кого ще работите?!
  • #7
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Със сестра ти живея, питай я на какво я возя :)
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защо бе, тарикат ? Ти в Париж ли живееш, в Лондон ли живееш или V8 ли караш ?
  • #5
    10 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Откога онова нагъчкано и свръхрегулирано гето наречено Сингапур има каквото и да е значение за автомобилната индустрия. Щели с градски трнспорт да покрият всичко? Пробвайте същото ама в Канада. ***...
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Хехе ( преди 4 години )
    Само чакам в Париж и Лондон у центъро да забранят коли над 1.5 и 120 коня да ги вида АМГ с 6.0 в8 къде ше одат на село из полето.
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Яко е да си еко, утре няма да е яко и толкоз. Екологичност като самоцел, загубена кауза.