IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla търси място за завод в Германия

Изборът ще е между две провинции - Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония

Tesla търси място за завод в Германия

Американският производител на електромобили Tesla търси терен за завод в Германия, като процесът вече е съсредоточен в провинция Северен Рейн-Вестфалия – най-многолюдната в страната. Това обяви вестник Rheinische Post, чиято информация идва от източници, близки до потенциалната сделка, а изданието е цитирано от агенция Reuters.

Според вестника, този месец са минали и последните огледи на терените за завода на Tesla. Говорител на компанията не е коментирал тази информация, допълни Reuters.

В свой туит през април шефът на Tesla Илън Мъск обясни, че в компанията „се обмисля” изграждането на завод в Германия, като благодарение на тези публикации, насочването на компанията към европейската страна става все по-ясно.

Миналата година Мъск обяви, че Германия е водещият кандидат за следващата Гигафабрика, като дори допълни, има смисъл да се търси терен на „френско-германската граница, близо до страните от Бенелюкс”.
Северен Рейн-Вестфалия граничи с Холандия и Белгия, две от страните в Бенелюкс.

В същото време представители на Tesla оглеждат и терени в друга германска провинция – Долна Саксония, която също има обща граница с Холандия. Тази информация беше потвърдена от министъра на икономиката на провинцията Бернд Алтхусман.

0 от 500