IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Мошеническите" дизели на VW се купуват като топъл хляб

Предимствата на тези автомобили са атрактивна цена и нисък разход на гориво

Компанията Volkswagen беше принудена да изкупи от клиентите си в САЩ 380 000 автомобила, за които беше доказано, че са с манипулирани дизелови двигатели. Останалите 100 000 коли, засегнати от "дизелгейт", бяха ремонтирани и върнати на собствениците им.

Какво обаче се случва с изкупените обратно автомобили? Техният софтуер се препрограмира и те се връщат обратно на пазара, този път като употребявани коли. Оказва се, че интересът към тях е огромен, тъй като се продават с огромна отстъпка, а освен това разходът на гориво е много нисък, съобщава The New York Times.

Volkswagen

Изданието посочва, че VW Golf от 2015 г. с пробег от 60 000 км се продава за около 12 000 долара. То цитира директора на автосалона Vorderman Volkswagen в Индиана - Чад Пробст, според когото неговите служители продават по 50-60 автомобила с двигатели TDI. Сред клиентите има хора от цялата страна, които пристигат специално, за да си купят такава кола и дори не поглеждат останалите.

От общо 380 000 изкупени обратно от VW автомобили с дизелови мотори вече 310 000 са си намерили нови собственици. Интересът към тях се дължи на няколко факта. Първият е ниският разход на горива, а вторият - гаранцията от 4 години (или 77 000 км пробег), която правителството на САЩ задължи Volkswagen да предлага на новите купувачи.

Предстои на пазара втора ръка да бъдат пуснати и част от 70 000 бройки от модела Passat, които бяха изкупени обратно от компанията. Очаква се интересът към тях също да бъде сериозен.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Директен инжекцион ( преди 4 години )
    Евро 4 дизел, с ДПФ-ите и катализаторите, ако не са избушени, както са 90% от тези в България е един сравнително много висок екологичен стандарт, който не отделя сажди. Въпроса е, че при нас се махат тези филтри масово и то заради некачественото дизелово гориво. Въпреки невероятния изкуствен вой, който дойде от САЩ, за да прибират няколко милиарда под формата на глоба, а както се вижда, после отново ги допускат, което е фарс и вид втора измама с печалба благодарение на първата измама на ВАГ.
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Алексей ( преди 4 години )
    1/ Най-напред трябва да се въведе забрана за производство на дизели при леките автомобили.2/ След това трябва да се разпродадат наличните такива.3/ След това трябва да мине поне 20 г период за да се ограничи напълно употребата.Кога ще се почне с т. 1 никой не знае.В някой градове, в определени зони има ограничения за дизели под Евро 4.Процеса е започнал, но е твърде дълъг и ще завърши някъде, където като цяло ДВГ-то ще завърши, дали бензин, дизел или всякакви хибриди.
  • #11
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Хехе ( преди 4 години )
    Друн дрън то в Америка само ФВ купват.Тва освен някой беден мексиканец докер да не мислите че някой в Сащ ги купува или *** от някой краен квартал.
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Както казваме в БГ, балъците никога няма да свършат...И ще купуват, купуват...
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При нас ги няма, защото са сертифицирани за Америка и е сложно да ги пуснат в ЕС. В Украйна и в Русия ги пратиха доста. Веско имай предвид, че макар на 4 години са много малко километри и с тепърва 4 години гаранция. На на практика купуваш почти нов автомобил.Друг е въпроса, че много хора се пишат еколози, пък какво излиза. То и тук в сайта много хора обожествяват електричките, ама дали поне 10% от тях карат поне хибрид или всичките са си с ДВГ тук там на газ (което си е сравнително еко)
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан фарашев ( преди 4 години )
    Странно в България няма такива цени странно защо ли? Някой е твърде алчен
  • #7
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Веско ( преди 4 години )
    12 000 дойлара за 4 годишен голф е ефтино!?!
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Чичко Тръмпи ( преди 4 години )
    Тея фолсквагени са големи мошеници вее! Зеха та приеха най-драконовските норми за емисии на Калифорнията и ся са чуда ко да праа са дженерал мотърчето сас крайслечето ...бе не ти е работа! Па ше им скроя неква шапка, made in CIA!!
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ganyo Balkanski ( преди 4 години )
    Граби народе, давайте ги към Горубляне.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    дизелгейт беше лично отмъщение на онзи от предишната статия