IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Южна Корея готви забрана на дизеловите Audi, Volkswagen и Porsche

Германският концерн ще плати солидна глоба и вероятно ще се яви пред съда

Южна Корея готви забрана на дизеловите Audi, Volkswagen и Porsche

Властите в Южна Корея се готвят да забранят продажбата на вътрешния пазар на редица дизелови автомобили от марките Audi, Volkswagen и Porsche. Причината са нарушения на екологичните норми, съобщават медиите в страната.

Под забрана попадат моделите Audi A6 40 TDI Quattro, Audi A6 50 TDI Quattro, Audi A7 50 TDI Quattro, а също така Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BMT, Volkswagen Touareg 3.0 TDI 4 Motion и Porsche Cayenne. Всички те са произведени през периода 2014-2018 г., като при тях софтуер, който влияе на работата на датчиците, отчитащите нивата на вредни емисии.

дизели забрана

Изследванията показват, че приборите са показвали занижени показатели и така автомобилите са получавали лиценз за продажба. Проведените от специалисти тестове са установили, че обемите на азотен окис, отделяни от тези модели в атмосферата, са превишавали нормите над 10 пъти.

Забраната за продажба ще бъде наложена от южнокорейското министерство на околната среда, което ще глоби концерна Volkswagen с 6,5 млн. долара. Освен това, ведомство ще поиска от прокуратурата да започне разследване за дейността на германския производител, което означава още проблеми - най-вероятно нова сериозна глоба.

Снимки: Carweek

 

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Radostin ( преди 4 години )
    Не ми е ясно всички политици като драпа толкова за екология Защо не стимулират да се произвеждат повече леки автомобили на пропан бутан или Метан Това е много по-екологично от един електрически автомобил защото електрическата батерия е половината таблица на Менделеев а всичко се насочва към производството на електромобили защото ще се почне нова икономика са съвсем нови изисквания и ресурси и по тоя начин те смятат да стимулират родните си икономики имаме бензинови автомобили които спокойно мога
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Както казва колегата по-долу, сетете се какво дишат и ще продулват да дишат нашите деца в БГ. И после защо били болнави и алергични, а сетете се.
  • #4
    21 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Престай си кво дишаме в Юръп и най вече в Бългериа що рак и а после и езнам си кво тумори с големината на заек.Бог да прости геройски загиналите в битката с дизела.Корейците не са капитулиралите французи и италианци та да им минават тия номера.
  • #3
    21 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не само нафтовите им печки, а и всички останали деривати да ги спират и няма да сбъркат! Тези от ВАГ за всичко лъжат. Успяха обаче да покрият далаверата с бензиновите мотори. Тъкмо я установиха и бързо я покриха, защото иначе трябваше да я занулят фабриката за лъжите ВАГ.
  • #2
    25 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Оказа се, че германските талиги са в пъти по-утрепани. Корейците ги проверяваха в САЩ по същото време, както ФВ, но нямаха превишение. Тъпо ли ти е, ***? Така и трябва.
  • #1
    12 rate up comment 28 rate down comment
    педроси ( преди 4 години )
    Ох *** майкоооо, ам тези умрели Кий и Хюндий колко пъти превишават стойностите ? Ще дойде и времето когато и тези дръпнатие ще минат я под крилото на Дачия по подобие на Нисан и Митсубиши, я под крилото на най-големите.