IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge възроди култовото име Daytona

Моделът е в чест на 50-годишнината на култовия масълкар и има 4 врати

Dodge възроди култовото име Daytona

Купето с огромно крило и клиновидна предница Dodge Charger Daytona се появи през 1969 г., за да затвърди позицията на марката по овалите на NASCAR. То обаче се оказа невиждано популярен и сред "обикновените" фенове на модела. От спортния автомобил бяха произведени 501 бройки (според някои източници - 503) и тиражът на съвременната му интерпретация ще бъде същият.

Като се има предвид обаче, че от известно време името Charger принадлежи на седана, новата Daytona също ще бъде с четири врати. И пълното име на модела е Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition и, както става ясно от това трудно словосъчетание, моделът е юбилейна версия на седана Charger с прочутия двигател Hellcat.

Той ще се различава с особения ярко син цвят на каросерията с бяла апликация върху капака на багажника - това са препратки към екстериора на оригиналния Charger Daytona, 20-инчовите джанти и някои нюанси на тапицерията (ще се появят например елементи от карбон, тематична бродерия и волан с нова конфигурация ). Спортният автомобил ще получи и 6-бутални спирачни апарати Brembo.

Създателите на новия Daytona обаче, не са забравили и за двигателя. Стандартният за SRT Hellcat V8 с мощност от 717 коня премина през процес на преработване на софтуера и сега развива 727 конски сили и 881 Нм максимален въртящ момент.

Цените на този специален Charger все още не са обявени. Поръчките за масълкара ще започнат да се приемат през есента, а при дилърите Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Daytona 50th Anniversary Edition ще се появи в началото на следващата година.

Снимки: Dodge

Още снимки - в галерията по-горе

0 от 500