IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Tesla Model 3 да бие Dodge Hellcat и AMG CLS 53? (ВИДЕО)

Електрическият седан се изправя срещу два впечатляващи съперника

Може ли Tesla Model 3 да бие Dodge Hellcat и AMG CLS 53? (ВИДЕО)

Екипът на The Fast Lane Car е решил да провери възможностите на електромобил в директен спор за ускорение на права отсечка. Съперници на Tesla Model 3 в този случай са бензиновите чудовища Dodge Challenger Hellcat и Mercedes-AMG CLS 53. 

Електрическият седан разполага с два електромотора, които задвижват и четирите колела. Сумарната им мощност е 367 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди. Екипът на The Fast Lane Car е "пипнал" леко програмното оборудване на този Model 3 и е успял да свали времето до 4,42 секунди.

Срещу него се изправя Mercedes-AMG CLS 53, моделна година 2019, който разчита на редови 3,0-литров двигател с 6 цилиндъра и мощност 429 к.с. Ускорението от място до 100 км/ч също е 4,4 секунди. Третият участник е Dodge Challenger във версията Hellcat, който има под капака V8 двигател с компресор и мощност 707 к.с. Това купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и поне на теория двата му съперника в случая не би трябвало да имат шанс, но дали е така?

Снимка и видео: YouTube

0 от 500