IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina има планове и за 8 серия на BMW

B8 идва с над 600 конски сили и напълно преработено окачване

Alpina има планове и за 8 серия на BMW

Обновлението на моделната гама на Alpina върви с пълна сила, като папараците засякоха поредния прототип на тунинг компанията – версия на BMW 8 серия Gran Coupe.

Преди това, само в рамките на няколко дни, в интернет се появиха кадри от изпитанията на В3 – вариантът на Alpina на новата 3-а серия на BMW, както и на тунинг проектът, базиран на впечатляващия Х7 на баварците.

Както и при другите автомобили, и тук специалистите на Alpina комбинират промени в дизайна с доработки по техниката на автомобила. В случая на 8 серия Gran Coupe това означава променен дизайн на предната и задната брони, както и лансирането на нови лети джанти. Все още не е потвърдено, но се очаква на същите промени да бъдат подложени и купе и кабрио версиите на 8 серия с две врати.

Най-вероятно автомобилът ще получи названието В8 и ще използва двигателя от M850i – 4,4-литров V8 с две турбини, а не агрегатът от М8. Въпреки това, мощността му ще надхвърли 600 конски сили, като за сравнение можем да използваме В5, при който се появи същият мотор. Трябва да очакваме ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди и максимална скорост над 320 км/ч, тъй като в Alpina не използват електронни ограничители на скоростта.

Другата голяма промяна ще е свързана с работата на окачването, специалистите в Alpina са получили задача, според което комфортът и поведението на колата трябва да са еднакво важни при промените по окачването, но още няма информация какъв ще е крайният резултат.
Предполага се, че дебютът на Alpina B8 трябва да стане факт до края на първата половина на 2020 година.

0 от 500