IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina слага ръка и на BMW X7

Големият SUV обаче ще бъде подложен на доработка най-рано през 2020 година

Alpina слага ръка и на BMW X7

Alpina планира да включи в портфолиото си и новия голям SUV на BMW – X7, обяви шефът на тунинг компанията Андреас Бовенсипен.
„Определено мислим за включването на Х7 в гамата ни, но не и в момента, тъй като търсенето на този модел е много голямо и в BMW просто нямат свободен производствен капацитет”, обясни Бовенсипен.

Това е важно, тъй като колите, доработени от Alpina се произвеждат от BMW, при това на същия конвейер, където се сглобяват и автомобилите, послужили за база за създаването на тунингованите им версии. Според неофициална информация от BMW, свободен производствен капацитет за Х7 няма да има поне до 2020 година.

Alpina постъпи стратегически правилно, като последва BMW в света на луксозните SUV автомобили, поясни Бовенсипен, но компанията все още не предлага на клиентите си хибриден модел. И шефът на Alpina даде повече подробности как BMW i8 се е разминал с доработка във фирмата му.

Той припомни, че в Alpina са увеличили мощността на i8 със 100 конски сили и автомобилът е станал „изключително интересен за каране”, без обаче това да се отразява на екологичната му насоченост, но проектът е бил замразен, след като от BMW са се обявили срещу него.

„От BMW ни казаха, че не им допада идеята M-подразделението или Alpina да навлизат в територията на i-моделите – призна Бовенсипен. – Обясниха ни, че BMW i означава приятелско отношение към природата, а не акцент върху повечето ауспухови тръби. С оглед на дългогодишните ни отношения с BMW, нямаше как да пренебрегнем тяхното мнение по въпроса.”

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Спортните SUV-та са пълна простотия. Твърде високо въздушно съпротивление.Твърде ниска стабилност в завои. Дизел.Разход при скорост от 250км/ч от 40л на 100 дизел (те затова дори не си помислят да ги правят бензинови). Произвеждат ги само защото е пълно с мутри които ги купуват, а не защото има някакъв смисъл като продукт.