IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Alpina: Audi SQ5 TFSI е боклук!

Защо бензиновата версия на спортния SUV си заслужи тази оценка

Шеф на Alpina: Audi SQ5 TFSI е боклук!

Големите автомобилни босове рядко се изпускат да дават негативни коментари за модели на конкуренцията, но от време на време и това се случва. Пример за това е старши вицепрезидентът на BMW за Азия и Южна Америка Хендрик фон Кунхайм, който преди време обясни, че Mercedes X-Class е разочарование. И макар, че в крайна сметка той се оказа прав, негативният ефект не беше добре приет.

Сега дойде ред на продуктовия шеф на Alpina Томас Корну, който забрави дипломатичния тон при посещението си в Австралия. При представянето на Alpina B5 Touring Корну зарадва репортерите с искреното си мнение за бензиновия Audi SQ5.

„Те (Audi) започнаха да произвеждат новия SQ5 с TFSI двигател и той се оказа боклук”, обясни Корну, цитиран от Carsales.com.au.

Това рязко изказване на Корну си има своето по-сериозно обяснение. Той поясни, че SQ5, но във версията TDI е бил изтеглен от австралийския пазар, където автомобилът се е представял много добре, както и в Европа и на другите пазари, където присъства.

След това обаче идва бензиновата версия на SQ5, която се представя по-слабо като продажби и като оценки от страна на медиите, което накара Audi да върне SQ5 TDI на пазара в Австралия за 2020 година.

Естествено, като изключим обясненията на Корну за моделите на Audi, другият важен елемент от изявата му в Австралия беше лансирането и на Alpina XD3 – по-мощната версия на X3 с 6-цилиндров дизел с 329 конски сили и 700 Nm въртящ момент.

0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Когато ауди правиха куатро,Бмв произвеждаше самолетни двигатели.Прав е човека,ауди е двоен к.е.не.ф.
  • #8
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Несериозно е БМВ , което всички знаем е марка маслояд , марка с безброй сервизни акции , марка нямащ нито един мотор не горящ масло , нямат нито един здрав мотор няма значение атмосфера или турбина , дизел или бензин...БМВ нямат право на мнение ИЗОБЩО с тия евтини интериори , когато ауди правеха рали легенди и се движеха целогодишно с тяхното Куатро , бмв бутаха и не палеха зимата , че и лятото .Сега направиха М5 с двойно предаване и голям кеф ..ауди това го имат 30 години по рано.
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    то може да се направи същото изявление по отношение на самият г-н Корну.. без факти си остава едно твърдение във въздуха... кАжи защо, пък може да се съгласят хората.. или пък не.
  • #6
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Хохохохо ( преди 4 години )
    Точно па тея от БМВ да кажат,че Ауди е *** хохоххо най големите маслояди хоххоох добре ,че е Алпина та да пооправи малко евтиния салон с гумени превключватели като на Киа хохохо докато в Ауди стои алуминий хохохо
  • #5
    15 rate up comment 9 rate down comment
    xx ( преди 4 години )
    Ауди харча на масло го овладяха, за разлика от БМВ дето бензиновите им турбомотори продължават да горят масло на поразия , особено 4 цил. варианти. Дори и лепенките Алпина не могат да скрият какви мегатрошливи *** са, а от 1 до 3 та серия са и с евтини пластмаси като Дачии да вътре.
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Добре де нали дизела замърсявал а сега и В6.Нищо не мое се разбере кво стана с тия дизели.
  • #3
    9 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Човекът е бил дипломатичен в крайна сметка, защото е казал, че само 1 модел на Алди е бокл*к, а те всички са харчещи масло от ден първи. Питам аз, имат ли бензинов двигател, който да не харчи масло??
  • #2
    18 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защото тази марка прави луксозни версии на обикновените лигени на фолксваген-пладтмасов и чуплив, това е всяко ново Ауди.
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм фен на Ауди ама да вземе да каже защо е ***, че ми е интересно.