IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen подготвя конкурент на електрическия VW ID.3

Новото поколение на C4 ще излезе в три версии - бензинова, дизелова и на ток

Citroen подготвя конкурент на електрическия VW ID.3

През 2020 г. компанията Citroen официално ще представи приемник на хечбека C4. Автомобилът ще се предлага в три версии - две с класически двигатели с вътрешно горене на бензин и на дизел и една с изцяло електрически агрегат. Последният вариант ще се конкурира с бъдещия електрически хечбек Volkswagen VW ID.3.

Според шефа на отдела за стратегическо планира не марката - Ксавие Пежо, цитиран от Auto Express, това ще бъде един "забележителен автомобил, който ще получи смел и съвременен дизайн и няма да повтори грешки на предишни C4, който беше силно критикуват заради скучни си външен вид".

"Убеден съм, че новият Citroen C4 буквално ще разтърси пазара, тъй като няма да бъде консервативен, а точно обратното", каза още Пежо, като не уточни точно кога моделът ще се появи на пазара.

Според слуховете, бъдещият C4 ще бъде изграден на съвременна платформа СМР, която се използва от всички марки на концерна PSA, с изключение на Citroen. Тя е универсална, като позволява на нея да се изграждат както автомобили с класически двигатели с вътрешно горене, така и електрически модификации. Това означава, че новият C4 ще може да се конкурира както с електрически хечбек ID. 3, так и с неговия бензинов роднина - модела Golf.

Снимка: AutoExpress

0 от 500