IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Aventador взе на таран полицейский джип

Още две суперколи на марката бяха унищожени от шофьорите си, а трета падна в басейн

Lamborghini Aventador взе на таран полицейский джип

Само за няколко дни 3 суперколи от марката Lamborghini бяха напълно унищожени от своите собственици, а четвърта се размина с подобна съдба, но ще се наложи сериозен ремонт, след като бе паркирана на дъното на пълен басейн.

Най-нелепият инцидент е от Чикаго (САЩ), където в сряда вечерта Aventador S с мощност 740 к.с. се движи с висока скорост по "Мичиган авеню". Водачът преминава на червено и с пълна газ се удра в полицейски Ford Explorer. Италианската суперкола е напълно унищожено, докато джипът има малки повреди по предната си част.

Lamborghini

За щастие, никой не е пострадал при катастрофата, а водачът на Lamborghini-то дори не е арестуван. Той обаче ще бъде сериозно наказан, тъй като е обвинен в преминаване на червено, превишение на скоростта, предизвикване на пътно-транспортно произшествие и увреждане на общинско имущество (в случая това е полицейската кола).

Почти по същото време подобен инцидент се случва и във Великобритания, където шофьор на Lamborghini Huracan Perfomante Spyder решава да пробва възможностите на колата. Той обаче не взима под внимание два факта - дъждовното време и 640-те коня под капака.

Lamborghini

Резултатът е аквапланинг, което е последван от силен удар в мантинелата. И тук, за късмет, няма пострадали хора, но този Huracan няма как да бъде възстановен и ще отиде за скрап.

Третият инцидент с Lamborghini ни пренася на нов континент - в Австралия, където собственик на Huracan Spyder явно не разполага с две основни качества - шофьорски опит и инстинкт за самосъхранение. Мъжът решава да премине на състезателен режим Corsa, но не отчита дъждовното време в Сидни. 

Lamborghini

Изключването на всички електронни системи не е добро решение, когато караш кола с 610 к.с. на мокра настилка. Това се вижда от снимката. Суперколата излиза то от пътя и се удря челно в дърво. На пръв поглед повредите по колата не са толкова сериозни, но ако е нарушена геометрия на купето и този Huracan отива за вторични суровини.

Най-куриозната катастрофа обаче е дело на жена, която на всичко отгоре е и популярен модел на Playboy. Хърватката Сорайа Вучелич, която по едно време беше гадже на суперзвездата Неймар, се опита да паркира взето под наем Lamborghini Huracan Spyder пред вила в Кан, където е отседнала.

Lamborghini

Проблем обаче се оказват високите токчета на мацката и в крайна сметка италианската суперкола се оказва на дъното на басейна. Малко по-късно Вучелич пусна снимки в Instagram, на които се вижда как кран вади автомобила, по който май няма сериозни поражения.

Снимки: WreckedExotics, Intsgram

0 от 500