IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota C-HR бе превърната в рали-болид

Засега тази версия на кросоувъра си остава само в една бройка

Toyota C-HR бе превърната в рали-болид

Градският кросоувър Toyota C-HR, известен със своите компактни размери, се появи в ново амплоа. Благодарение на старанията на състезателния тим Cusco Racing бе създадена истинска рали-кола, която отговаря на изискванията на Международната автомобилна федерация (FIA).

Машината е получила ново оказване, каркас за безопасност и състезателни седалки  Bride. Под капака на рали-болида е поставен усъвършенстван 2,0-литров турбомотор TRD-8AR, който е комбиниран с 5-степенна секвенциална скоростна кутия Drenth. 

рали-болид

Мощността на силовия агрегат не се съобщава, но е известно, че в една от модификациите си той развива 367 к.с. Цената на машината също се държи в тайна, но по правило подобна кола струва не по-малко от 250 000 долара.

Автомобилът ще участва в Азиатско-Тихоокеанския рали-шампионат, като и в "домашното"Japan Super Rally. Той е позициониран в клас AP4, където влизат компактните модели Toyota Yaris, Hyundai i20 и Mazda 2. 

Снимки: Cusco Racing 

0 от 500