IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eлектрически Hyundai Kona се взриви и проби гаража си

Собственикът се кълне, че колата дори не е била включена в мрежата

Eлектрически Hyundai Kona експлодира без видима причина в гаража си и проби дупка в покрива, съобщава сайтът Insideevs. Собственикът му Пиеро Козентино от Ил-Бизар край Монреал тъкмо сядал да обядва, когато чул взрив и пожарната аларма в дома му се задействала. Козентино изтичал навън и видял гъст черен дим да се вие от гаража.


Hyundai Kona Electric, пожар


Едва след като успял да потуши външните пламъци с градинския маркуч, той видял какви са пораженията: вратата на гаража била издухана в другия край на улицата, а в покрива зеела дупка.

В крайна сметка огънят вътре бил угасен с усилията на 30 пожарникари. Шефът им Луи Дезрозие заяви, че не са открили никакви други възможни причинители на пожара освен самия електромобил. Собственикът твърди, че по това време неговата Kona дори не се е зареждала от мрежата, а кабелът й си е бил прибран под капака.

Това е първият известен случай на пожар с Kona Electric, едно от по-новите предложения на пазара на електромобили. Корейското кросоувърче набира популярност в Европа и дори по софийските улици, където е час от услуга за споделяне и наемане.


Hyundai Kona Electric, пожар


Литият, от който се правят батериите на съвременните електромобили, предлага най-доброто съотношение между цена и енергийна плътност, но в същото време е силно запалим. Множество ситуации с Tesla и други електромобили доказват, че когато попадне в пожар, подобна батерия го прави много мъчно угасим. Тепърва обаче ще трябва да се докаже как точно е възникнал огънят при тази Kona Electric.

 

0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Множество ситуации с Tesla и други електромобили доказват..." 5-6 за 15 години някак си не може да се нарече "множество". Просто списвачите раздухват всеки случай до небивали висини.