IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи необичайна версия на Q3

Досега името Sportback беше давано само на хечбек-модели, но нещата се променят

Audi представи необичайна версия на Q3

Компанията Audi реши да промени компактния сегмент, като показа нова версия на кросоувъра си Q3. Очакваше се, че този автомобил ще получи името Q4, но вместо това той се казва Q3 Sportback. 

Досега названието Sportback беше използвано само при хечбек-моделите на марката. Благодарение на по-динамичния си дизайн Q3 Sportback изглежда по-дълъг от стандартния Q3, но по официални данни разликата в дължината между двата автомобила е едва 16 мм. Новият кросоувър е с 29 мм по-нисък, но разстоянието между двете оси е същото като при Q3 - 2680 мм.

Audi Q3 Sportback

От Audi твърдят, че всички елементи от каросерията на Q3 Sportback, започвайки от предните стойки и челното стъкло, са напълно нови. На свой ред, дизайнерите на марката са се опитали да придадат по-мускулест и по-изразителен външен вид на модела. В базовия си вариант крос-купето е със 17-цолови джанти, но като опция се предлагат до 20-цолови.

Архитектурата на интериора на Q3 Sportback почти напълно повтаря тази на Q3. Изключение прави само задната част, където седалките могат да се регулират в диапазон от 130 мм. Минималният обем на багажника е 530 литра (същия като при Q3), но при свалени седалки той се увеличава до 1400 литра (със 100 по-малко от стандартния модел).

Audi Q3 Sportback

На европейския пазар Audi Q3 Sportback ще се предлага с избор от 3 двигателя - един бензинов и два дизелов. Най-мощната версия на крос-купето е 45 TFSI, която ще разчита на 2,0-литров турбомотор с 230 к.с. Дизелът с аналогичен обем ще развива 150 к.с. във версия 35 TDi и 190 к.с. във версия 40 TDI. 

На по-късен етап ще се появи и вариант с 1,5-литров бензинов двигател със 150 к.с., който има система за изключване на два от цилиндрите, система "старт-стоп" и стартер-генератор с 48-волтова мрежа. На по-късен етап ще излезе и версия RS.

Audi Q3 Sportback

Audi Q3 Sportback във вариантите с мощност 150 к.с. ще бъде само с предно предаване и 6-степенна механична скоростна кутия. За останалите е предвиден 7-степенна роботизирана трансмисия и система за задвижване на четирите колела с многодисков съединител. Като опция ще се предлагат спортно окачване и адаптивни амортисьори. Системата Audi Drive Select с 6 режима (включително и Off-road) влиза в базовото оборудване.

Като опция за модела ще бъде достъпен цифров приборен панел с 12,3-инчо дисплей, мултимедийна система с 10-инчов монитор, набор от система за безопасност и асистенти на водача, както и възможности за свързаност с различни сервизи. Срещу доплащане светодиодната оптика става матрична. 


Още снимки - вижте в галерията.

Новото крос-купе ще се произвежда в завода на Audi в Унгария, а продажбите ще стартират през септември. Очаква се цената да бъда по-висока от тази на стандартния кросоувър, който в Германия започва от 38 300 евро за версия с предно предаване, дизелов мотор със 150 к.с. и механични скорости.

Снимки: Audi

0 от 500