IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще се откаже от екраните в своите модели

В компанията вярват, че бъдещето е на проекционните дисплеи

Audi ще се откаже от екраните в своите модели

Скоро в салона на автомобилите на Audi няма да има екрани на информационно-развлекателната система и на приборния панел, като те ще бъдат заменени с проекционни дисплеи, а цялото управление ще се осъществява с помощта на гласови команди.

В момента повечето производители заменят стандартните бутони със сензорни аналози, което прави още по-сложно управлението на системите в автомобила. Масово се появяват огромни екрани, заместващи приборния панел. В Audi обаче са на път да направят още една огромна крачка към бъдещето, твърди главният дизайнер на компания Марк Лихте.

Audi

Според него, бъдещето на екраните в салона вече е предопрелено и през следващите 10 години техният брой ще намалява. Все пак, Лихте се застрахова донякъде, като използва думата "най-вероятно", което показва, че германският производител все още не е напълно готов със сроковете за извършване на промяната.

"Някои екрани ще останат, тъй като са нужни за индикациите към водача, но като цяло те ще бъдат от проекционен тип. Ключовият момент за намаляване на броя на дисплеите в салона на автомобила е преминаването към гласово управление", категоричен е дизайнерът.

Audi

Снимки: Audi

0 от 500