IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo готви още два SUV модела

Шведите работят върху един над XC90 и един под XC40

Volvo готви още два SUV модела

По-късно тази година Volvo ще лансира изцяло електрическа версия на компактния SUV XC40, но това няма да е единствената голяма новина от шведската марка. Според британското списание AutoExpress, компанията планира сериозно разширение на SUV гамата, която да се допълни с още два модела.

През първата половина на годината Volvo постигна рекордни продажби – 340 000 коли в световен мащаб, но компанията тепърва ще възстановява печалбата си, която пострада от различните търговски войни и спада на някои ключови пазари. Двата нови модела трябва да спомогнат за връщането към по-големите печалби – единият ще е нов флагман на гамата, позициониран над XC90, а другият ще е достъпен SUV, който пък ще е под XC40.

Главният изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон потвърди пред изданието, че този вариант ще обсъжда в компанията, но обясни, че решението ще е „изненада”. Освен това, той отново защити тезата си, че „премиум автомобилите” отдавна не са „големи модели”, като компактните возила също попадат в тази категория.

Самуелсон потвърди, че Volvo вече има капацитет да произвежда над 800 000 коли годишно, което е и следващата цел на марката.

61 процента от продажбите на Volvo се падат на SUV моделите – това показват данните от първите 6 месеца на годината, като ръстът в сравнение с миналата година е 10 процента, а очакванията са този дял скоро да е 70 процента.

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Самият Джереми Кларксън е притежавал няколко и притежава и в момента Волво ХС90, като смята да се прехвърли и на най- новото ХС90 !!!
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    типичен профил на 10 годишенбрадат хомосексуалист който компенсира с емблема на мъжкото начало на решетката на радиатора и спи на пътя няма по посредствени водачи от волво драйвер
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    както казва джереми клаксонако пред дома ви има паркирано волво то сексуалния ви живот е отдавна в миналотоима и друга мъдра мисъл джереми клаксонрадвайте се на живота докато не сте си купили волво
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Волво ( преди 4 години )
    Те и Манчестър сити са собственост на арабски шейх ама не Араби
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аве китайчо, грам си нямаш представа от автомобилостроене, мой, грам! Мислиш си как волво са китайски *** и шведите, които се къпят в пари не искат да ги купят ли? ти на колко години си, ве мой? Айде ***, почети, поинтересувай се и тогава ела пак да си говорим...
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    В70 ( преди 4 години )
    До анонимен : Пип колко Волва си притежавал през живота си? И запознат ли си, че автомобилите на Волво се славят като най - сигурните в света за последните 3г., и нямат смъртен случай при катастрофа през последните 16години. Това, че са върнати коли заради някакъв дефект мисля, че статистиката помни и други марки, които даже ги изтеглиха от пазара като Опел, Фолксфаген и Ауди заради много по-тежки конструкрорски грешки!!!!!
  • #6
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    волво е продадено преди 10 години от форд на китайците със загуба от близо 5 милиарда долара така че вие си направете извода защо големите играчи са пропуснали такава "съблазнителна' сделка дори шведската държава заедно с волво корпорация или шведски частни инвеститори не проявиха интерес от придобиването а два милиарда за шведите са джобни пари волво е силно прехвален продукт за балъци които нямат никакви изисквания към автомобила дори в швеция не се купуват защото знаят как се правят
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    bazukata ( преди 4 години )
    Китайски били. Първо четете, после пишете. Карайте си BMW-тата и не пишете за автомобили които нито познавате, нито сте притежавали. Волво си е шведска марка и то на много високо ниво.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Волво ( преди 4 години )
    Тук повечето Волво на пазара за употребявани коли са убити от каране без адекватна поддръжка, после не ставали!! Купете си, ако ви стиска ново Волво, тогава пишете ставали, не ставали!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Sweden ( преди 4 години )
    До Анонимен :Пич чест им прави, че ще сервизират автомобилите преди някой някъде да се е запалил, защото можеше и да си затраят и да спестят немалко пари!!! Китайците може да са собственици, но всеки модел Volvo, който е на пътя е разработен от шведски инженери, следователно автомобилите са шведски. Всички марки БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ са имали дефекти и отзоваване на автомобили. И последно, Volvo е премиум марка и това си има цена!!!